Domovská stránka > J > Jaké Jsou Druhy Domu?

Jaké jsou druhy domu?

Typy. Podle urbanistické skladby můžeme dělit rodinné domy na samostatně stojící (neboli izolované), dvojdomy, čtyřdomy, řadové, atriové či terasové.

Přečtěte si více

Jaké jsou druhy bydlení?

V České republice existují 3 základní druhy bydlení. Jedná se o bydlení vlastnické, nájemní a družstevní (obsahuje prvky vlastnického i nájemního bydlení). Co je dvougenerační dům? Dům pro dvě generace se dnes staví zpravidla se dvěma samostatnými vchody a s úplným oddělením prostorů. Ve skutečnosti se tak mladý pár se svým rodiči stýkat vůbec nemusí. Díky kvalitním stavebním a izolačním materiálům lze navíc dvougenerační dům dobře odhlučnit.

Co je to dům?

Dům je stavení, zpravidla obytné. Dům může sloužit i k různým jiným účelům, pro výrobu, skladování, administrativu a podobně, základní význam však je spojen s bydlením. Volně stojící dům bývá úzce spojen s rodinou (rodinný dům) nebo hospodářstvím, kde byly i prostory pro dobytek a skladování. Lidé se také ptají, co je to bydlení? Bydlení zajišťuje řadu základních lidských potřeb, zejména přístřeší, uložení osobního majetku, bezpečí a soukromí. Stálé bydlení („bydliště“) je také podmínkou pro plné zapojení člověka do společnosti, proto je různě podporováno státem. Bydlením se zabývá stavebnictví a architektura, urbanismus a sociologie bydlení.

Co je to atriový dům?

Nejčastěji se jedná o jednopodlažní obytné budovy. Jde o velice populární typ bydlení, jelikož nabízí nadstandardní soukromí. Atriové domy nejsou obvykle vybaveny okny směřující směrem na jiné pozemky či ulici, ale pouze na dvorek. Může se také zeptat, co znamená 5 kk? První číslo v označení dispozice bytu znamená počet místností v bytě. Druhé číslo znamená kuchyň, případně kuchyňský kout.

Podle toho, co znamená 4 kk?

První číslo odpovídá počtu obytných místností, druhé označuje samostatnou kuchyň. Zkratkou kk označujeme kuchyňský kout. 3+1, 4+kk atd. je původní označení pro byt o jedné místnosti, ve které se spalo, odpočívalo, pracovalo, stolovalo, vařilo i vykonávala osobní hygiena. Jak vypadá byt 2 1? A postupujeme k vícepokojovým bytům: 1+1 má již oddělenou kuchyň, 2+1 obsahuje dvě místnosti a jednu oddělenou kuchyň a analogicky dále. Uvidíte-li v označení +kk, počítejte s tím, že kuchyňský kout bude součástí jednoho z pokojů.

Když to vezmeme v úvahu, co je to Šumperák?

Šumperák je označení pro typ rodinného domu, jehož projekt vznikl na konci šedesátých let 20. století. První dům, odkazující na bruselský styl československé expozice Expo 58, navrhl projektant Josef Vaněk (1932–1999) pro tehdejšího ředitele nemocnice v Šumperku. Podle něj se pak ujalo lidové označení šumperák.

By Robers Forkan

Jaký je rozdíl mezi vilou a rodinným domem? :: Jak vypadá USB B?
Užitečné odkazy