Domovská stránka > C > Co Je To Can Bus?

Co je to CAN BUS?

Pod pojmem CANBUS si můžeme představit sběrnici, která je určena pro vnitřní komunikaci v rámci konkrétního automobilu. Jejím úkolem je přijímat a vyhodnocovat data z různých senzorů a také vnitřních jednotek. CAN bus je sběrnice, do které mohou jít data spojená třeba s informativním nebo varovným hlášením.

Přečtěte si více

Jak změřit CAN BUS?

Správně se CAN bus zakončuje na obou koncích odporem 120 ohmu. Pro kontrolu deaktivujte všechna zařízení na CANu (odpojte napájení) a změřte odpor mezi CAN H a CAN L vodiči. Ideální hodnota je 60 ohmů, tedy 2 odpory paralelně. Například hodnota 40 ohmu znamená, že na CAN sběrnici jsou 3 zakončovací odpory. Jak nastavit Canbus? Zapojte konektory FAKRA do sebe ( auto – rádio ) a jako mezičlánek zapojte černou krabičku CANBUS ( pokud je součástí balení ). Po otočení klíčku již autorádio má automaticky reagovat a zapínat se a případně vypínat se. Jednotku zapnout s vataženým klíčkem nejde.

Co udává šířka datové sběrnice?

Šířka sběrnice udvádí, kolik dat se dostane z grafické paměti do grafického čipu (GPU) za jeden takt. Obvykle bývá 64, 128 nebo 192bitová, u výkonnějších modelů pak 256/384bitová. Širší sběrnice urychluje výrazně přístup GPU k datům, stejně jako vyšší frekvence grafické paměti. Co udává Šířka adresové sběrnice? Šířka adresní sběrnice určuje maximální velikost paměti, kterou je systém schopen adresovat. Například systém s 32bitovou adresní sběrnicí může adresovat 232 (4,294,967,296) paměťových míst. Má-li paměťové místo velikost jeden byte, lze adresovat 4 GiB paměťového prostoru.

Co se zapojuje do PCI Express?

Základy technologie PCI Express

PCI Express používá pro přenos adres, dat i prakticky všech řídicích signálů dva páry vodičů; každý pár vodičů přitom provádí přenos v jednom směru s rychlostí 2,525 Gigabitů za sekundu (u verze 2 je to dvojnásobek).
Jakou šířku má datová část sběrnice PCI Express? U běžných desktopových počítačů se nejčastěji můžeme setkat se sběrnicí taktovanou na 33 MHz s šířkou datové části 32 bitů (teoretická maximální rychlost je tedy 132 MB. s-1) a úrovněmi logických signálů 5 voltů.

A další otázka, co je to interface c#?

Rozhraní definuje kontrakt. Jakékoli class nebo struct , která implementuje tento kontrakt musí poskytovat implementaci členů definovaných v rozhraní. Počínaje jazykem C# 8.0 může rozhraní definovat výchozí implementaci pro členy. Co je to Interface Java? Rozhraní ( interface ) je množina metod, která může být implementována třídou. Interface pouze popisuje metody, jejich vlastní implementace však neobsahuje. V Javě na rozdíl od jiných programovacích jazyků (například C++) nemůže třída dědit od více tříd najednou (neexistuje vícenásobná dědičnost).

Co to je uživatelské rozhraní?

Uživatelské rozhraní je souhrn způsobů, jakými lidé (uživatelé) ovlivňují chování strojů, zařízení, počítačových programů či komplexních systémů.

By Maudie Taccetta

Similar articles

Co to je sdílení dat? :: Kde je sběrnice?
Užitečné odkazy