Domovská stránka > K > Kde Je Sběrnice?

Kde je sběrnice?

Lokální sběrnice

V současnosti se procesorová sběrnice kruhové topologie nachází společně s obvody severního mostu přímo v procesoru. Paměťová - využívá se pro přenos dat mezi procesorem a operační paměti. Propojuje řadič operační paměti (v současnosti vícekanálový) s moduly operační paměti.

Přečtěte si více

Jak funguje sběrnice?

Pod pojmem sběrnice obecně rozumíme soustavu vodičů, která umožňuje přenos signálů mezi jednotlivými částmi počítače. Pomocí těchto vodičů mezi sebou jednotlivé části počítače komunikují a přenášejí data. Jak funguje CAN BUS? CANBUS je sériová sběrnice pro připojení jednotlivých řídících jednotek, zařízení a senzorů a je koncipována jako alternativa ke klasické multivodičové kabeláži. Umožňuje jednotlivým zařízením komunikaci po jedno nebo dvouvodičové síti rychlostí až 1Mbps.

Co je datová sběrnice?

Datová sběrnice (anglicky data bus) je část počítačové sběrnice, která slouží pro přenos dat mezi procesorem a pamětí, procesorem a vstupně-výstupním zařízením nebo (při použití DMA) mezi vstupně-výstupním zařízením a pamětí. Datová sběrnice bývá obousměrná. Můžete se také zeptat, co znamená isa? ISA (zkratka z anglického "Industry Standard Architecture") je termín označující 16bitovou sběrnici, která funguje jako rozšíření základní desky počítače o různé přídavné karty. V současnosti se jedná o již zastaralou technologii a operační systémy Windows Vista a vyšší ji už nepodporují.

Pokud jde o to, co je to pcie?

PCI-Express (též PCIe, PCI-E nebo 3GIO = 3rd Generation I/O) je v informatice standard systémové sběrnice, který byl vytvořen jako náhrada za starší standardy PCI, PCI-X a AGP. Na co jsou PCI sloty? Používá paralelní přenos dat (šířka 32 nebo 64 bitů) a je orientovaná na přenos zpráv místo přímé komunikace (anglicky message passing). Od zbytku systému je oddělena pomocí PCI mostů, které zprostředkovávají komunikaci s připojenými kartami. V jednom počítači může být jedna nebo i více na sobě nezávislých PCI sběrnic.

Co to je rozhraní?

Rozhraní může být: obecně – myšlená čára, která vzájemně odděluje dvě různé entity s velmi odlišnými vlastnostmi. rozhraní (informatika) – zařízení, program nebo formát zajišťující spojení mezi jinými zařízeními nebo programy. Může se také zeptat, jak funguje can? Síťový protokol

Data se odesílají v rámcích, každý rámec může obsahovat až 8 datových bajtů. Každý rámec obsahuje kromě datového obsahu tzv. identifikátor, sběrnice CAN nepoužívá žádnou jinou "adresu". Identifikátor definuje obsah přenášené zprávy a zároveň i prioritu zprávy při pokusu o její odeslání na sběrnici.

Co je to CAN?

Sběrnice dat elektronických řídících jednotek vozidla. Zajišťuje vzájemnou komunikaci mezi řídícími jednotkami.

By Gowrie

Co je to CAN BUS? :: Jaké programy do PC?
Užitečné odkazy