Domovská stránka > C > Co Obsahuje Pc Skrinka?

Co obsahuje PC skrinka?

Počítačová skříň je jakýsi plechový (nebo umělohmotný) obal, který zakrývá vnitřek počítače. Přední stěna skříně obsahuje otvory pro disketové, CD-ROM a další speciální mechaniky, dále vypínač a tlačítko RESET, případně i další speciální tlačítka a malé otvory pro větrání.

Přečtěte si více

Co je to počítač?

Počítač je v informatice elektronické zařízení a výpočetní technika, která zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Současný počítač se skládá z hardware, které představuje fyzické části počítače (procesor, klávesnice, monitor atd.) a ze software (operační systém a programy). A další otázka, co je všechno v počítači? Základní trojice je - monitor, klávesnice a myš. Periferie označuje nějaké počítačové zařízení, které je zpravidla k počítači připojeno (interně i externě), ale není jeho přímou součástí. Dělíme je na vstupní, výstupní a kombinovaná. Mezi výstupní patří například monitor, tiskárna, reproduktory,

Co je to komponent?

Všechny tři znamenají jednu z částí či jeden z elementů, z nichž je něco vytvořeno, uděláno, složeno. Liší se ovšem svým původem (slova původu latinského proti slovu domácímu), svým tvarem (komponent - komponenta) a ovšem též způsobem a frekvencí užívání. Když to vezmeme v úvahu, jaké komponenty jsou nutné pro funkci počítače? Základem počítače je základní deska osazená procesorem, operační pamětí a grafickou kartou. Vše je potřeba vložit do PC skříně se zdrojem, nebo zdroj koupit samostatně a přidat pevný disk.

Co patří do základní počítačové sestavy?

Počítačový systém je "úplný" počítač, který zahrnuje hardware, operační systém (základní software) a periferní zařízení potřebná a používaná pro "plnohodnotný" provoz. Tento pojem může také označovat skupinu počítačů, které jsou propojeny a fungují společně, například počítačovou síť nebo počítačový klastr. Co je to RAM? Paměť s náhodným přístupem (Random Access Memory, RAM) je paměť počítače, do které se ukládají informace, které program potřebuje, když je spuštěný. Paměť s náhodným přístupem představuje úložiště dat, které umožňuje přístup k uloženým datům v libovolném pořadí, a to náhodně, nikoli pouze postupně.

Tak co to je procesor?

Definice procesoru z anglické stránky Wikipedie zní: „Procesor je hlavní elektronická součástka v počítači, která vykonává instrukce počítačového programu tak, že provádí základní aritmetické, logické, kontrolní a vstupní/výstupní operace specifikované instrukcemi. Může se také zeptat, co to je vstupní zařízení? Vstupní zařízení je hardware, pomocí kterého počítač přijímá data. Obvykle jde o zařízení používaná pro samotné ovládání počítače (myš, klávesnice apod.), může ale jít např. i o specializované např. teplotní senzory nebo čtečky čárových kódů.

Co všechno patří do hardwaru?

Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače, narozdíl od dat a programů označovaných jako software. Jsou to elektronické součástky, které jsou na základové jednotce, také nazývané základová deska, motherboard nebo mainboard. Bez hardwaru by počítač nefungoval.

By Bevvy

Co to je IP adresa? :: Jak prepnout klávesnici na Ceskou?
Užitečné odkazy