Domovská stránka > J > Jak Správně Sladit Barvy V Interiéru?

Jak správně sladit barvy v interiéru?

Velké plochy je dobré nechávat neutrální a výrazné barvy volit spíše na menší část stěny či jen doplňky. Tmavé barvy ubírají světlo a opticky zmenšují. Všechny přírodní odstínu budou působit uklidňujícím způsobem a pozitivně na lidskou psychiku. Vždy myslete na to, že méně znamená více.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, co se hodí k cihlové barvě?

Velmi příjemná je cihlově červená barva, která si dobře rozumí se všemi teplejšími tóny. Červená se velmi dobře kombinuje s bílou, šedou, tlumená červená je ideální ke kombinaci s jinými pastelovými tóny, krémově béžovou, světle fialovou, tyrkysovou, zelenou, žlutou. Může se také zeptat, jaká barva se hodí k cihlové? V obývacím pokoji použijeme cihlovou na jednu stěnu a kombinujeme ji se světle šedou či bílou barvou, jako dřevo je vhodná bříza, jasan či dub.

Jaká barva se hodí ke krémové?

Krémová barva výborně ladí s tmavěmodrou, čokoládově hnědou a černou. Navíc dobře odráží světlo, což příznivě ovlivňuje přirozenou světlost místnosti. V kombinaci s jasným dřevem a keramikou pak působí takto zařízený interiér velmi útulným dojmem. Co se hodí ke Staroruzove? Sytě růžová se báječně hodí dohromady s tyrkysovou, černošedou nebo se švestkově modrou barvou. Starorůžová barva je velmi typická pro romantické interiéry, do kterých se hodí i blankytně modré, bílé a světle okrové odstíny.

Co se hodí k růžové?

Růžová a její variace

Perleťová je jeden z nejsvětlejších tónů růžové. Má v sobě i trochu šedé a mnozí z nás by ji za růžovou vůbec nepovažovali. Tato barva se hodí nejen do ložnic, ale také do obývacích pokojů i chodeb. Doplnit lze krémovou, bílou, šedou i různými dřevinami.
Jaká je tyrkysová barva? Tyrkysová je barva na rozhraní modré a zelené mající vlnovou délku 500–520 nm. Modrá a zelená jsou v některých jazycích brány jako odstíny tyrkysové.

Tak jak namíchat mentolovou barvu?

Když tedy chceme namíchat tyrkysovou barvu, musíme smíchat modrou a žlutou, ale zkušení malíři natěrači doporučují nemíchat je jen spolu, ale přimíchávat je do bílého základu. Čím více bílé, tím bude výsledný odstín světlejší. Jaká je mátová barva? Je to barva mnoha odstínů, barva mořské pěny, lehce tyrkysová, mentolová, mátová nebo pistáciová, zkrátka každý člověk si může vybrat odstín a typický nádech, který má nejraději. Leckterý interiérový styl podtržený touto barvou bude vypadat dobře, ať už to bude dámský styl, shabby chic, vintage nebo plážový.

Co je barva lila?

Šeříková neboli lila je pastelový odstín fialové barvy.

By Piefer

Co jsou počítačové brýle? :: Jaká barva se hodí k jaké?
Užitečné odkazy