Domovská stránka > C > Co To Jsou Slova Konkrétní?

Co to jsou slova konkrétní?

Označují osoby, zvířata, věci. Tedy to, co skutečně existuje a má hmotnou podobu.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, co se dá urcit u podstatných jmen?

U podstatných jmen určujeme následující kategorie: pád, číslo, rod a vzor. Co jsou to slova Pomnožná? Jako jména pomnožná označujeme podstatná jména, která mají pouze nebo převážně tvary množného čísla, přičemž svými tvary mohou označovat jak množství, tak jednotlivinu (např. záda, plavky, nůžky).

Pokud jde o to, co jsou abstraktní slova?

Podstatná jména abstraktní označují názvy vlastností, stavů, dějů, tedy toho, co je ve své podstatě nehmotné. Co to jsou konkrétní a abstraktní? Připravte si na interaktivní tabuli rozdělení podstatných jmen na konkrétní a abstraktní tak, aby žáci mohli přesunout připravená slova do správné kategorie: konkrétní: pojmenování osob, zvířat, věcí; abstraktní: pojmenování vlastností, vztahů, činností.

Co je verbum?

Sloveso (lat. verbum) je ohebný slovní druh, který vyjadřuje činnost (jít), stav (ležet) nebo změnu stavu (zčervenat). Ve většině případů je sloveso ve větě přísudkem. Čím je rozvíjeno podstatné jméno? Ve větě jsou podstatná jména obvykle rozvíjena jinými větnými členy (předmět, přívlastek, doplněk, příslovečné určení), které doplňují či vymezují jejich význam. Mohou jimi být například členy, ukazovací zájmena, přídavná jména, příslovce apod.

Co znamená skloňovat podstatná jména?

Skloňování (deklinace) je jmenná flexe, tedy ohýbání slovních druhů, jako jsou podstatná jména, přídavná jména, zájmena, číslovky, členy apod. Je obdobou časování sloves. Skloňování spočívá v obměnách tvarů slovní jednotky (lexému), aniž by přitom došlo ke změně jejího základního významu. Co se určuje u přídavných jmen? U přídavných jmen určujeme:

  1. Pád (1. – 7. pád)
  2. Číslo (jednotné: pěkný stůl, malý člověk; množné: zlobiví chlapci, utřené stoly)
  3. Rod (mužský, ženský, střední)
  4. Druh (tvrdé, měkké, přivlastňovací)
  5. Vzor (tvrdá: mladý, mladá, mladé; měkká: jarní, jarní, jarní; přivlastňovací: otcův, otcova, otcovo, matčin, matčina, matčino.

Co znamená Latkova?

Jména látková označují hmotu nebo látku jevící se jako nerozčleněný celek, v celém svém objemu je látka stejná.

By Salema

Jak určit rod u množného čísla? :: Jak se jednotlivé číselné obory značí?
Užitečné odkazy