Domovská stránka > C > Co Je To Chip Set?

Co je to Chip Set?

Čipová sada (anglicky chipset, počeštěně též čipset) je jeden nebo více integrovaných obvodů (čipů), které jsou navrženy ke vzájemné spolupráci a jsou obvykle prodávány jako jediný produkt. V oblasti počítačů je termín obvykle používán k označení specializovaných čipů na základní desce nebo na rozšiřujících kartách.

Přečtěte si více

Jaký chipset vybrat?

Hry, domácí tvorba videa a 3D grafiky (B150/B250 a H170/H270) – nejlepší poměr cena/výkon nabídne čipset B250, pokud vám ale vyhovuje nějaká základní deska s čipsetem B150 můžete jí klidně využít také (mezi B150/B250 jsou jen drobné rozdíly). Jaký chipset pro AM4? B550 je v současnosti nejnovější čipset pro platformu AM4. B550 základní desky nabízí ty nejlepší a nejmodernější technologie dnešní doby - extrémně rychlé síťové karty, velice kvalitní zvukové čipy, možnost využití moderního rozhraní PCIe Gen 4, USB 3.1 Gen 2 a další. X570 jde ještě kousek dál.

A další otázka, co to je procesor?

Definice procesoru z anglické stránky Wikipedie zní: „Procesor je hlavní elektronická součástka v počítači, která vykonává instrukce počítačového programu tak, že provádí základní aritmetické, logické, kontrolní a vstupní/výstupní operace specifikované instrukcemi. Jaký Chipset pro 1200? Vyšší třída - čipová sada Z490

Základní desky s čipsetem Z490 jsou určené pro nejvýkonnější počítačové sestavy. Umožní taktovat a ladit procesory s odemčeným násobičem a dosáhnout tak maximálního výkonu architektury Intel Core. Nabízí také nejlepší konektivitu na této platformě.

Jak vybrat herní procesor?

Při výběru procesoru pro gaming je potřeba mít na paměti výkon ostatních komponent počítače, především herní grafické karty, která je při hraní her absolutním základem. Tyto dvě součásti by měly být vyvážené, tedy procesor by měl svým výkonem odpovídat výkonu grafické karty, aby ji „nebrzdil“. Jaký procesor na hry 2021? Vítězem se stal 10jádrový Intel Core i9-10850K. Středně náročným doporučujeme AMD Ryzen 7 3700X s 8 jádry a integrovanou GPU. Výkonný procesor s deseti jádry za neuvěřitelně nízkou cenou. Maximální takt až 5,2 GHz.

V čem je procesor?

Je to základní součást počítače, dalo by se říct i mozek počítače. Vykonává strojový kód spuštěného počítačového programu, který je složen z jednotlivých strojových instrukcí (ty jsou uloženy na operační paměti). Procesor je umístěn na základní desce počítače. Tak co je rychlost cpu? Hodinový takt (anglicky clock rate) je v informatice obvykle označení frekvence, na které běží počítačový čip, například CPU nebo GPU (ať už jedno- nebo vícejádrový). Používá se jako indikátor rychlosti procesoru, která se měří v hodinovém cyklu za sekundu nebo jeho ekvivalent (SI jednotka) Hertz (Hz).

Co znamená zkratka GPU?

Grafický procesor (Graphics Processing Unit, GPU) je součástí vykreslovacího systému grafických karet.

By Philippe Gallaher

Co je to šířka pásma? :: Co to je za titul RNDR?
Užitečné odkazy