Domovská stránka > J > Jaký Wifi Router 2021?

Jaký WiFi router 2021?

Přesněji se jedná o router TP-Link Archer X50, se kterým už nebudete muset řešit koupi dalšího routeru roky. Tento Wi-Fi 6 router toho umí opravdu hodně. Maximální rychlost v pásmu 5 GHz je až 2402 Mb/s, u 2,4 GHz pásma je to 574 Mb/s. To jsou hodnoty, které stačí i náročnějším uživatelům.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, jakou wifi do bytu?

D-Link COVR-1102

Hodí se do velkých bytů či domů, podporuje technologii zabezpečení WPA3 a pochopitelně nechybí frekvence 2,4 a 5 GHZ. D-Link COVR-1102 si jako jediný není možné pronajmout, ale pouze koupit.
Jak zapojit switch a router? Pokud neřešíte propojení zařízení, umístěných velmi daleko od sebe, připojte všechny použité switche přímo na router. Další zařízení pak připojujte do switchů. Jestliže ale potřebujete překonat velkou vzdálenost, můžete zapojit switche za sebe a použít mezi nimi až 100metrové kabely.

Podle toho, jak funguje hub?

Hub je velmi jednoduché aktivní síťové zařízení. Nijak neřídí provoz, který skrz něj prochází. Signál, který do něj vstoupí, je obnoven a vyslán všemi ostatními porty. Zpoždění je proto pouze 1 bit, takže na rozdíl od síťového přepínače způsobuje hub nižší latenci. Co má svítit na routeru? Indikační diody routeru

  1. POWER – zařízení je zapnuto – tato kontrolka by měla trvale svítit.
  2. WAN – indikuje přítomnost datového kabelu s přívodem internetu (port WAN), bliká při přenosu dat.
  3. LAN 1-4 – indikuje přítomnost datových kabelů v jednotlivých portech s aktivním zařízením domácí sítě (počítač, TV apod.)

Může se také zeptat, jaký je rozdíl mezi wan a lan?

LANWAN

LANWAN
přenosová rychlostvyšší (např. 10 až 100 Mbps)nižší (např. 64 kbps)
Jak připojit router? Jak zapojit router ?
  1. router umístíme na požadované místo ( ideálně mezi místnosti kde chcete mít nejlepší pokrytí ) a zapojíme jej do zásuvky na 230 V.
  2. přívodní ETHERNET / UTP kabel zapojíme do portu WAN (internet) do routeru, ten bývá jako jediný barevně odlišený

Jak vybrat router Datart?

Hned při výběru routeru byste také měli zohlednit, do jak velkého a komplikovaného prostoru ho budete umísťovat. Nejspíš bude nejrozumnější otestovat reálně kvalitu signálu a až poté řešit špatně pokrytá místa, ale pokud víte, že chcete zasíťovat např. Jak vybrat TP-Link? TP-Link myslí i na nejnáročnější uživatele, kteří vyžadují maximální dostupné rychlosti i funkce. Agresivní vzhled routeru TP-Link Archer C5400X zdůrazňuje hned 8 antén. Úplnou peckou na závěr je TP-Link Archer AX6000 využívající dvoujádrový procesor, a hlavně nejnovější pásmo 802.11ax s rychlostí až 6 000 Mbp.

Jak posílit signál Wi-Fi?



  1. WiFi router umístěte do středu místnosti/bytu/domu.
  2. Sílu WiFi signálu ovlivňuje lepší umístění routeru, na zem nepatří
  3. Signál WiFi může rušit okolní elektronika a spotřebiče.
  4. Pozor na akvária, kov a tlusté zdi, blokují signál.
  5. Zesilovač WiFi pomůže v místech se slabým signálem.

By Hailey Neller

Co dělá tiskárna? :: Co to je a co znamená WWW?
Užitečné odkazy