Domovská stránka > C > Co Je To Oem Verze?

Co je to OEM verze?

OEM je obchodní termín, který se používá pro označení výrobku, který je prodáván pod značkou jiného výrobce. Velmi často se s tímto pojmem můžeme setkat např. u softwaru, jenž je dodávaný k počítačovým sestavám od konkrétní firmy.

Přečtěte si více

Co znamená přenositelná licence?

Licence je přenositelná, je tedy možné po nákupu nového počítače, Windows odinstalovat a nainstalovat do nového PC. Podporu zajišťuje Microsoft. Licenci můžete převést na někoho jiného bez počítače. Obdržíte instalační média, fyzicky, nebo elektronicky. Jak poznat OEM licenci? OEM

Jako obvykle k rychlému zjištění informací využijeme Příkazový řádek:

  1. spustíme Spustit pomocí klávesové zkratky Win + R;
  2. spustíme Příkazový řádek příkazem cmd;
  3. zadáme příkaz slmgr -dli;
  4. po chvilce se objeví okno Windows Script Host mimo jiné obsahující informaci o licenci používaných Windows:

Co obsahuje Windows 10 Home?

Společné prvky. Oba systémy mají společné to, že nabízí živé dlaždice v nabídce Start, umožňují režim tablet, dokáží šifrovat zařízení a mají prohlížeč Microsoft Edge. Nechybí ani důvěryhodné spouštění počítače, ověření bezpečnosti zařízení, Cortana a Windows Hello. Co je Windows ESD? Zkratka ESD = Electronic Software Distribution znamená, že produkt není distribuován jako klasická krabicová verze (box), ale formou elektronické licence, kdy klient obdrží aktivační (sériový) klíč a to buď emailem (nejčastěji) nebo poštovní zásilkou na CD-ROM či vytištěný.

Co je OEM balení?

OEM (zkratka anglického Original Equipment Manufacturer) je obchodní termín, který označuje výrobce zařízení, jehož výrobek je prodáván a propagován jinou obchodní značkou. Jaké Windows koupit? Pokud chcete počítač hlavně na hraní nebo na běžné domácí použití, bohatě vám postačí varianta Windows 10 HOME. Pro firemní nasazení doporučujeme operační systém Windows 10 PRO, který vám nabídne další profesionální nástroje, jako například: podpora virtualizace HyperV.

Co je to komerční software?

Komerční software je takový software, který je šířen za úplatu. To znamená, že pokud produkt chcete používat, musíte za to tvůrci zaplatit. Takový software je obvykle možné používat jen dle omezení dané jeho licencí. Podle toho, co je to převoditelná licence? Převoditelná licence mezi zařízeními = jestliže deaktivujete licenci z původního zařízení, můžete ji poté aktivovat na jiném zařízení.

Co to je licenční smlouva?

Licenční smlouva je smluvní typ upravený občanským zákoníkem, na jehož základě poskytovatel, který je majitelem práva duševního vlastnictví, poskytuje oprávnění k výkonu tohoto práva nabyvateli, jenž se zavazuje poskytovateli poskytnout poskytovateli odměnu.

By Almond Custeau

Co znamená licence na software? :: Jak nainstalovat MIUI 12?
Užitečné odkazy