Domovská stránka > C > Co To Je Dialogové Okno?

Co to je dialogové okno?

Dialogové okno je v informatice označení pro ovládací prvek v grafickém uživatelském rozhraní. Jedná se o nevelké okno se zobrazenou informací pro uživatele, u které je od uživatele vyžadována odezvu, obvykle kliknutí myší na zobrazené tlačítko.

Přečtěte si více

Co znamená zkratka Ctrl Z?

Klávesová zkratka Ctrl + Z je jakousi záchranou brzdou. Slouží totiž k návratu zpět. Tento záchranář bez ohledu na to, jaký program právě používáte, vám pomůže vrátit se k poslední akci. Co znamená zkratka Ctrl C? Informace o zkratce 'CTRL+C'

Význam: Zkopírování vybraného objektu do schránky.

Podle toho, jak napsat zavináč macbook?

Takový zavináč napíšete tak, že přidržíte klávesu Option a poté stisknete na klávesnici tlačítko 2. Pokud jste na platformě Windows psali speciální znaky pomocí ASCII kódů, v macOS tuto funkci nevyužijete. Pokud tedy chcete na MacBooku napsat # (hastag), stačí stisknout Option + 3. Jak se dělá na Mac hvězdička? Možná umíte napsat hvězdičku na klasickém počítači, ale na macbooku je třeba na to jít trochu jinak. Hvězdičku najdete nakreslenou u čísla 8 v horní části klávesnice, ale když ji zmáčknete, napíšete pouze dlouhé á. Je proto potřeba podržet klávesu Option a pak teprve zmáčknout klávesu s číslem 8.

Jak napsat S na MacBooku?

Použití mrtvých kláves

mrtvé klávesy (modifikační klávesy, které v kombinaci s jinou klávesou umožňují napsat písmeno s diakritickým znaménkem). V aplikaci na Macu stiskněte mrtvou klávesu pro diakritické znaménko, které chcete přidat k písmenu. Stiskněte klávesu s písmenem.
Jak se pisou cisla na Macu? Numerické klávesy obvykle slouží k zadávání číslic, můžete jimi však také přesouvat ukazatel a v některých aplikacích je lze použít i k pohybu v dokumentu. Stiskněte klávesu Num Lock. Máte-li na klávesnici samostatný blok numerických kláves, je klávesa Num Lock umístěna v něm.

Jak napsat symbol zavináč?

K zápisu zavináče pomocí ASCII kódu potřebujete klávesnici s numerickým blokem. Stiskněte a držte levý Alt a na numerickém bloku napište číslo 64. Poté pusťte levý Alt a výsledkem bude zápis znaku @. Jak se píše na klávesnici zavináč? Znak @ má v ASCII tabulce i kódování Unicode kód 64 (U+0040). Na české počítačové klávesnici jej lze obvykle vyprodukovat kombinací AltGr+V nebo AltGr+ě. V operačním systému Microsoft Windows lze znak zapsat také podržením levého Altu a postupným mačkáním číslic 6 a 4 nebo kombinací kláves Ctrl+Alt+V.

Jak se píše na klávesnici mínus?

Jako mínus by se neměl psát ani spojovník ani pomlčka, ale speciální znak „−“, který se nachází pod zkratkou Alt+8722. Rozdíl od pomlčky je v zásadě jen v jeho umístění na řádku.

By Forta Julson

Jak nahradit klávesu Esč? :: Jak udělat na Macu?
Užitečné odkazy