Domovská stránka > J > Jaká Je Spotřeba Pc?

Jaká je spotřeba PC?

Běžná česká domácnost používá stolní počítač průměrně 23 hodin týdně. Pokud máte ale doma někoho, kdo hraje hry a tráví na PC cca 6 hodin denně, pak zpozorněte. Běžné využívání PC (internet, práce s dokumenty) spotřebuje cca 122 kWh za rok. Pokud ale hrajete hry, pak počítejte s cca 832 kWh za rok.

Přečtěte si více

Kolik Sezere PC za den?

Bere tolik kolik potřebuje. při nenáročné práci (film, internet apod) je to většinou do 50-100W (včetně monitoru). Jak zjistit spotřebu elektřiny počítače? Jediný způsob, který opravdu dá odpovídající data je wattmetr.

Kolik elektřiny spotřebuje herní počítač?

Pro typické herní počítače se spotřebou kolem 300 až 400 W je tak ideální například kvalitní 750W zdroj. Mezi další tipy patří jistě kvalitní chlazení nebo omezení počtu snímku za sekundu na frekvenci monitoru (třeba 60 fps), i když váš počítač zvládne více. Jaká je spotřeba notebooku?

SpotřebičObvyklá spotřeba ve WPočet hodin provozu/den
Notebook spotřeba45 W5
Počítač spotřeba60 W5
Monitor spotřeba25 W5
Tepelné čerpadlo spotřeba (dům 100 m2)1700 W

Jaká je spotřeba monitoru?

K naměřeným hodnotám je navíc nutné přičíst spotřebu monitoru. Ta se v případě velkých CRT obrazovek pohybuje nad 100 W. Lépe jsou na tom tenké LCD panely, spotřebují přibližně 25 W, starší LCD panely si ale klidně vezmou 40 W až 50 W. V součtu tedy typická sestava s monitorem spotřebuje minimálně 75 W. Kolik je 1 kWh W? Takzvaná kilowatthodina (kWh) vyjadřuje množství energie spotřebované během jedné hodiny. Jinými slovy, 1 kWh spotřebuje spotřebič o příkonu 1 000 W za jednu hodinu. Jestliže má spotřebič příkon 100 W, tak 1 kWh spotřebuje za 10 hodin. Někteří poskytovatelé elektrické energie uvádějí své ceny za 1 MWh.

Také, jak změřit spotřebu pc?

A pokud tě nebaví počítat, použij něco takového: http://www.elektromery.com/Elektromer--do-zasuvky--2... "Pokud máš ampérmetr, pak změříš proud ampérmetrem, vnásobíš 230 a máš příkon zařízení"Nemáš. Takhle to funguje i ideální odporové zátěže (např. Jak změřit spotřebu elektrické energie? Na obalu zjistíme příkon žárovky – najdeme ho tam jako počet wattů (W). Tuto hodnotu vynásobíme časem, jak dlouho bude žárovka svítit. Jako příklad vezmeme žárovku s příkonem 10 W, která zářila 10 hodin. Výpočet spotřeby elektřiny = 10 W × 10 hodin = 100 Wh (watthodin).

Lidé se také ptají, jak změřit spotřebu spotřebiče?

Pro kutily wattmetr

To se umístí mezi zásuvku a spotřebič. Velmi přesně, i se všemi běžným počítáním jen těžko zohlednitelnými výkyvy, změří spotřebu daného přístroje. Lepší wattmetry navíc rovnou výsledek vynásobí cenou energie. Wattmetr pořídíte v obchodech s elektronikou či pro kutily za pár stovek.

By Costin Simmens

Kolik zere herní PC? :: Proč vznikl operační systém Linux?
Užitečné odkazy