Domovská stránka > C > Co Je Dobrá Rychlost Internetu?

Co je dobrá rychlost internetu?

Pro různé činnosti na internetu stačí přibližně tyto rychlosti připojení: 256 kbit/s - pro prohlížení jednoduchých stránek nebo posílání e-mailů bez velkých příloh. 600 kbit/s - pro telefonování přes Skype. 3 Mbit/s - pro sledování on-line videa ve vysoké (HD) kvalitě

Přečtěte si více

Tak jaká je nejvyšší rychlost internetu?

Rychlost internetu v březnu 2020
Poskytovatel připojeníStahování
1.O222,02 Mb/s
2.Vodafone21,60 Mb/s
3.T-MOBILE21,10 Mb/s
Kolik je 10 MB s? Spousta uživatelů se totiž se domnívá, že s rychlostí internetu 10 Mb/s mohou stáhnout písničku o velikosti 10 MB za sekundu. Ve skutečnosti to však půjde 8krát pomaleji a stahování souboru bude za ideálních podmínek trvat 8 sekund. Jinými slovy 1 MB = 8 Mb a 1 Mb = 0,125 MB.

Můžete se také zeptat, jak rychlý internet potřebuji na streamovani?

Rychlost odesílání dat u vašeho připojení by pro streamování videa ve Full HD rozlišení měla být minimálně 5 Mb/s. Tento limit potvrzují i zkušenosti uživatelů v různých diskuzích. Menší rychlost způsobuje při streamování komplikace a nutí nastavit horší parametry přenosu. Můžete se také zeptat, na co stačí 10mb s? Internet o rychlosti 10 Mbit/s nám dává teoretickou možnost stahovat data až rychlostí 1,25 MB/s neboli 1250 KB/s. Opět je to mnohonásobně více, než jak rychle nám data “servírují” servery, ze kterých je stahujeme. Na rovinu si také řekněme, že stahování rychlostí, která je nad 100 KB/s je rychlé.

Co znamená rychlost nahrávání?

Rychlost nahrávání (upload) je také velice důležitá, zvláště pokud streamujete videa či cokoliv nahráváte na web. Rychlost 10 Mb/s z předchozího příkladu byla pro stahování, ale nahrávaná data s tímto plánem by se pravděpodobně přenášela rychlostí kolem 1 Mb/s. A další otázka, jaká rychlost dat je dostačující? Bohatě si vystačíte s 50 Mb/s. Naopak pokud je vás v domácnosti víc, sledujete filmy ve vysoké kvalitě, stahujete velké množství souborů nebo hrajete online hry, porozhlédněte se po nabídkách s vyšší rychlostí internetu.

A další otázka, jakou rychlost internetu pro full hd?

Pro nejlepší a nejkvalitnější přehrávání videa doporučujeme, aby rychlost vašeho připojení byla minimálně 3,6 Mb/s (0,45 MB/s), optimálně ale až 6,0 Mb/s (0,75 MB/s) pro přehrávání videí ve fullHD kvalitě (1280p). Podle toho, co je rychlost stahování a nahrávání? Upload představuje nahrání nějakého souboru. Ve spojení s internetovým připojením je klíčová rychlost uploadu – rychlost nahrávání dat z vašeho zařízení na internet. Rychlost uploadu například ovlivňuje, jak dlouho vám bude trvat zálohování dat do cloudu.

Co je internet přes optický kabel?

Zatímco většina technologií zajišťujících internetové připojení spoléhá na přenos dat elektrickými impulsy, optický kabel funguje na zcela jiném principu - data ke koncovým uživatelům posílá prostřednictvím světelných paprsků, které se šíří optickými vlákny širokými jen několik mikrometrů.

By Amelita

Jak zjistit rychlost internetu na PC? :: V jaké tepové frekvenci běhat?
Užitečné odkazy