Domovská stránka > J > Jak Otestovat Grafickou Kartu?

Jak otestovat grafickou kartu?

Uděláte to tak, že stisknete [Windows] + [R] a do příkazové řádky, která se objeví, napíšete »dxdiag« a stisknete »OK«: spustí se »Nástroj pro diagnostiku rozhraní DirectX«. Přejděte do záložky »Zobrazení« a podívejte se, zda v části nazvané »Poznámky« nejsou uvedeny nějaké hardwarové problémy.

Přečtěte si více

A další otázka, jakou grafiku na tezbu?

Těžaři po celém světě vykupují herní grafické karty, čemuž se brání například Nvidie, která zavedla hardwarové omezovače u herních modelů (LHR). AMD tato omezení neudělalo a žádné nemá v plánu ani Intel u chystaných výkonných grafických karet Arc. Když to vezmeme v úvahu, kdy budou grafické karty levnější? Na veletrhu CES 2022 společnosti AMD a Nvidia představily nové grafické karty s raytracingem v nižší cenové kategorii, které by ale měly umožňovat vykreslování alespoň v rozlišení 1080 px. Nvidia Geforce RTX 3050 má doporučenou maloobchodní cenu přibližně 7000 Kč a AMD Radeon RX 6500 XT přibližně 4300 Kč.

Lidé se také ptají, co je to integrovaná grafická karta?

Grafická karta, která je zabudována přímo do procesoru. Nedosahuje takových výkonů, jako dedikované grafické karty. Avšal notebook vybavený integrovanou grafickou kartou zpravidla vydrží déle na baterii. Kdy budou grafické karty? Nvidia: Za rok již bude lépe, dostupnost GPU se zvýší ve druhém pololetí 2022. Nvidia nabývá na optimizmu. Ještě koncem léta očekávala, že se situace s dostupností grafických karet podstatně nezlepší dříve než v roce 2023, ale nyní již mluví o druhém pololetí příštího roku…

Kdo vyrábí grafické karty?

Hlavní výrobci těchto grafických karet jsou firmy ATI (koupena společností AMD v roce 2006) a nVidia a v oblasti integrovaných grafických karet především Intel. Firma ATI svou řadu grafických karet pojmenovala Radeon, firma nVidia GeForce. Můžete se také zeptat, jak kombinovat procesor a grafickou kartu? Sladění komponent – ze zkušenosti vám můžeme doporučit držet se jednoduchého pravidla. Pokud chcete grafickou kartu s čipem NVIDIA, tak si zároveň vyberte procesor značky Intel. Jedná se o mnohonásobně ověřenou kombinaci, u které lze očekávat minimální šanci na budoucí problémy ohledně kompatibility.

Jak se pozná dobrá grafická karta?

Mezi provozní vlastnosti řadíme teplotu, hlučnost a v neposlední řadě také spotřebu. Grafická karta může být výkonná, jak chce, ale pokud vám bude svojí teplotou nepříjemně zahřívat počítač nebo vám zdvojnásobí měsíční účet za proud, pravděpodobně si ji nevyberete. Jakou grafickou kartu pro CAD? Grafické jádro je u profi modelů NVIDIA z řady Quadro, u AMD potom Radeon Pro, jak jsme zmiňovali výše. U herních karet je to NVIDIA GeForce, respektive AMD Radeon. Podle ceny si potom můžete vybírat mezi čipy z nižší, střední až nejvyšší třídy.

Jakou grafickou kartu v notebooku?

Pokud chcete spolehlivý výkon, vybírejte mezi grafikami na prvních 150 příčkách. Snadno poznáte, že výkon některých externích grafik je žalostný a některé moderní integrované grafiky jsou použitelné i na novější hry.

By Ikey

Co je lepsi než Spotify? :: Jaká je nejvýkonnější grafická karta?
Užitečné odkazy