Domovská stránka > C > Co Je Magnetický Pevný Disk?

Co je magnetický pevný disk?

Magnetický pevný disk ukládá data na kotouč pokrytý magnetickou vrstvou. Data spravuje pomocí mechanických čtecích hlaviček, které se pohybují nad povrchem magnetického disku. Jedná se o technologii vyvíjenou už od roku 1956 a to je hlavní důvod, proč je u tohoto disku nejlepší cena na 1GB uložených dat.

Přečtěte si více

Tak co je to datový záznam?

Záznam nebo struktura (anglicky record, tuple, structure, struct nebo compound data) je v matematické informatice jedna z nejrozšířenějších a nejjednodušších složených datových struktur. Záznam se skládá z jiných hodnot, které mají zpravidla pevný počet a pořadí, a které se obvykle rozlišují jménem. Podle toho, jakou velikost má cd?

Tradiční CD-ROM
Typ médiaOptický disk
KódováníRozličný
Kapacita194 MiB (8 cm), 650–900 MiB (12 cm)
Číst mechanismus600-780nm laserová dioda, 150 KiB / s (1 ×), 10 800 KiB / s (72 ×)
3 další řádky

Z jakého materiálu je CD?

CD versus DVD. U obou médií tvoří základ plast - polykarbonát -, ze kterého je placka vyrobena. Na ten se potom nanáší jednotlivé vrstvy barviva, stříbra, laku, případně lepidla. Základní rozdíl mezi CD a DVD je v tom, že CD má pouze jeden polykarbonátový disk, zatímco DVD je slepen ze dvou. Jak se liší CD a DVD? Disky DVD mají průměr 120 mm a jsou 1,2 mm silná. Data se ukládají pod povrch do jedné nebo dvou vrstev ve stopě tvaru spirály (jako CD). Pro čtení dat se používá laserové světlo s vlnovou délkou 660 nm, tedy kratší než v případě CD; to je jeden z důvodů jejich vyšší kapacity.

Co je to CD mechanika?

Mechanika CD umožňuje počítači pracovat s disky CD, na kterých bývají uložena data. Některé mechaniky dovedou CD pouze číst a označujeme je jako mechaniky CD-ROM. Speciální mechaniky (známé jako "vypalovačky") dokáží na disky CD data i zaznamenat, nebo je přepsat novými. Pokud jde o to, jak funguje kompaktní disk cd? Kompaktní disk (CD, anglicky - compact disc; hovorově cédéčko) je optický disk sloužící k ukládání dat v digitální podobě. Tyto data jsou ukládána do jedné spirály. Spirála začíná u středu CD a smotává se ve tvaru spirály až k jeho konci. Celková délka takovéto spirály může být až šest kilometrů.

Tak v jakém formátu je hudba na cd?

Většina vypalovacího softwaru vytváří zvuková CD ze souborů WAV, proto musíme komprimované soubory do tohoto formátu nejprve převést čili dekódovat. Co patří mezi optická média? Jednotlivé kapitoly se věnují nejvýznamnějším zástupcům těchto médií (CD, DVD, Blu-ray, HD DVD) a také technologiím, které by je mohly nahradit (holografické paměťové systémy). Součástí práce je i přehled nejvýznamnějších souborových systémů, které optická média využívají pro organizaci svých dat.

Co to je optická mechanika?

Optickou mechaniku využijete při čtení a zápisu optických disků CD, DVD nebo Blue-ray. Optické mechaniky se nejčastěji používají k archivaci a výměně dat. Některé mechaniky umí disky číst, většina ale zvládne také zápis (neboli vypalování).

By Chandler Leath

Co je to CD-R? :: Co jsou to diskety?
Užitečné odkazy