Domovská stránka > K > Kam V Rime Za Zabavou?

Kam v Rime za zabavou?

Mezi ty bezesporu patří Koloseum, rozlehlý antický amfiteátr postavený kolem roku 80. Dále Fontana di Trevi, úžasné dílo proslavené Felliniho filmem Sladký život. Opominout dále nelze Španělské schody, nejstarší část Říma Forum Romanum (Foro Romano) a samozřejmě ani Vatikán.

Přečtěte si více

Jaké společenské vrstvy v Římě byly?

Oblečení v antickém Římě

Další dvě skupiny do kterých můžeme rozdělovat určité společenské vrstvy obyvatel Říma jsou jezdci (equites) a senátoři. Jezdci, neboli příslušníci jezdeckého stavu, byla vyšší společenská skupina.
Jak se jmenovaly 2 skupiny svobodných obyvatelů Říma? Římští občané se těšili řadě výsad, jež jim plynuly z jejich postavení. Nicméně i mezi nimi existovaly jisté odlišnosti v rámci členění na patricije a plebeje. Za jistých výjimečných okolností mohl být občan svého občanského práva zbaven.

Jak vypadala římská společnost?

Římská společnost byla společností otrokářskou a otroci se postupně stali hlavní a velmi levnou pracovní silou pro zemědělství a průmysl. Plebejové tak nemohli konkurovat levné pracovní síle otroků a mnozí z nich se stali nezaměstnanými, závislými na státu. Kolik stojí vstup do Kolosea? 16 EUR – základní vstup (Kolosseum + Palatin + Forum Romanum), v Koloseu však nemůžete navštívit podzemí a hlavní plochu Arény, nicméně všechny ostatní prostory, ze kterých je samotná Arena vidět, ano. Vstupenka platí 1 kalendářní den, v rámci kterého máte 1 vstup do Kolosea a 1 vstup na Forum Romanum a Palatin.

Kde platí Roma Pass?

Kartu Roma Pass si můžete koupit online na internetu, ale vyzvednout si ji stejně musíte v místní turistické kanceláři, kde ji lze zakoupit přímo. Tyto kanceláře najdete na letištích Fiumicino i Ciampino. Další najdete na hlavním vlakovém nádraží Termini a také různě rozmístěné po městě (vypadají jako novinové stánky). Jak dlouho trvá prohlídka Kolosea? dubna do 10. října vždy v pondělí, ve čtvrtek a v sobotu. Prohlídku je nutné rezervovat předem. Prohlídka trvá asi 60 minut.

Pokud jde o to, kolik dní je potreba na Řím?

Pokud chcete navštívit Vatikán, Koloseum a další TOP místa v Římě, musíte si vynahradit alespoň 3 dny. Nestihnete všechno, ale uvidíte toho hodně. Navíc já osobně už po víc jak 3 dnech většinou trochu ztrácím elán na objevování dalších a dalších památek, takže navštívit Řím na 3 dny mi přijde jako dobrý kompromis. Kde se ubytovat v Římě? Asi nejlepší alternativou je ubytování ve čtvrtích okolo stanic metra A Cipro nebo Ottaviano. Najdete tu spoustu tzv. „affitacamere“, což jsou menší penziony či minihotely, které mají většinou vyčleněné jen 1 patro v běžném činžovním domě, ceny znatelně nižší než přímo v centru a dostupnost stále skvělá.

Kdy je nejlepší jet do Říma?

Nejlepší čas na cestu do Říma je na jaře (duben – červen), a v měsíci září, kdy je nebe modré a počasí je stále teplé.

By Lody

Co dělá Ctrl C? :: Co to jest fórum Romana?
Užitečné odkazy