Domovská stránka > C > Co Je Obsahová Inzertní Síť?

Co je obsahová inzertní síť?

Skupina více než dvou milionů webů, videí a aplikací, kde se mohou zobrazovat vaše reklamy. Weby v Obsahové síti oslovují více než 90 % uživatelů internetu na celém světě.

Přečtěte si více

Proč je při plánování obsahových reklamních kampaní důležité stanovit si čile?

Pokud si předem stanovíte cíle, budete pak moci své obsahové kampaně lépe naplánovat a implementovat. Konečný cíl kampaně bude mít vliv nejen na segmenty publika, které oslovíte, ale také na rozpočet a cenové nabídky, na kreativy, a dokonce i na metriky, které se rozhodnete měřit. Co je reklamní síť? Reklamní sítě spojují velké skupiny webů nabízejících reklamní prostor s lidmi, kteří na nich chtějí inzerovat.

Tak jak funguje google ads?

Jak tedy služba Google Ads určuje, které reklamy se mají zobrazovat? Vše probíhá rychlostí blesku v aukci reklam, která je spuštěna pokaždé, když někdo zadá vyhledávací dotaz na Googlu, případně navštíví web, který zobrazuje reklamy. Pro každou reklamu v aukci vypočítává služba Google Ads skóre zvané hodnocení reklamy. Jak inzerovat na Google? Abyste mohli místní produkty inzerovat, musíte jejich údaje zadat do účtu Merchant Center. Poté zaškrtněte políčko u možnosti „Aktivovat reklamy na produkty prodávané v místních obchodech“. Přečtěte si, jak použít kampaň v Nákupech Google k propagaci místního inventáře.

Jak dát reklamu na internet?

Z nejčastěji používaných jmenujme: PPC reklama – reklama placená za proklik nakupovaná přes reklamní systémy (v Česku Google Ads a Sklik). ve vyhledávání – placené výsledky ve vyhledávačích Google a Seznam. v obsahové síti – bannerová, dynamická, responzivní a nativní reklama na webech na internetu. Jak vypadá PPC reklama? PPC doslova znamená pay per click, tedy reklamu s platbou za proklik. V praxi se jedná o reklamu na internetu, za kterou platíte až poté, co na ni někdo klikne a dostane se na váš web. Největšími PPC systémy v Česku jsou Google Ads (dříve Google AdWords) a Seznam Sklik.

Jak na PPC reklamy?

Zcela jednoduše: v PPC systémech platíte za proklik reklamy. Dva hlavní PPC systémy, které v České republice používá většina inzerentů, jsou Google AdWords a Seznam Sklik. Na principu platby za proklik funguje také reklama na Facebooku, český Etarget či systémy pro real time bidding. Pokud jde o to, jak napsat ppc reklamu? Reklamní text u PPC se skládá z titulku, který je zobrazen v horní části reklamy a může být maximálně 25 znaků dlouhý, viditelné URL adresy a dvou řádků popisu reklamy, které mohou mít každý 35 znaků. Je tedy zřejmé, že v případě PPC reklamy je třeba být struční a zároveň výstižní.

Jak vypočítat CPM?

Vzorec pro výpočet CPM:

  1. 1000. 50 000. * 1000 = 20. CPM je tedy 20, tzn. že za 1000 zobrazení bychom zaplatili 20 Kč. Na druhém portále XYZ stojí banner 850 Kč a může mít dosah 30 000 zobrazení.
  2. 850. 30 000. * 1000 ≐ 28. CPM je cca 28, tzn. že za 1000 zobrazení bychom zaplatili cca 28 Kč.

By Mercorr Ake

Co je to CPC? :: Jak spocitat CPC?
Užitečné odkazy