Domovská stránka > C > Co Je To Letoun?

Co je to letoun?

Letoun je motorové letadlo těžší než vzduch, používající ke svému pohybu aerodynamických sil (tedy aerodyn, na rozdíl od aerostatů, využívajících k letu aerostatických sil), s pevnými nosnými plochami (obvykle s pevnými křídly). Letouny spolu s kluzáky patří do skupiny plošníků.

Přečtěte si více

Jaká je bezpečná vzdálenost před a za letadlem při letu?

Lety dle druhu činnostiMinimální vzdálenost od oblačnosti
Letištní1,5 km horizontální, 1000 ft vertikální
okruhy
Traťové
Letecká záchranná službalety do výšky 1000 ft AGLmimo oblačnost za viditelnosti země (světel na zemi)
2 další řádky Kolik kW má letadlo? Podrobnější informace: Uvedená maximální hodnota představuje výkon dvou motorů letadla Boeing 737 - 800, výkon jednoho motoru je tedy 121 kW.

Co je stíhačka?

Stíhací letoun (lidově též stíhačka) je vojenský letoun určený primárně k ničení nepřátelských letadel, na rozdíl od bombardovacího letounu, který je určen k ničení cílů pozemních. Jaké jsou znaky letounů? Letouni (Chiroptera) jsou řádem savců, u jehož příslušníků se přední končetiny vyvinuly v křídla. Na rozdíl od letuch a plachtících kuskusů jsou letouni schopni skutečného aktivního létání. Jsou jedinými savci na světě, kteří jsou schopni aktivního letu. Jsou rozšířeni na všech kontinentech s výjimkou Antarktidy.

Co je kaloň?

Kaloni (Megachiroptera) jsou jeden ze dvou podřádů letounů, což je skupina savců, kam dále patří netopýři. Zařazuje se k nim jediná čeleď, kaloňovití (Pteropodidae). Přes své velké rozměry jsou kaloni velmi lehcí, a i ti největší kaloni dosahují hmotnosti jen pod dva kilogramy. Co se nesmi delat v letadle? 8 věcí, které byste v letadle dělat neměli

  • 1) Spaní při vzletu a přistání
  • 2) Sundávat si boty.
  • 3) Používání slov jako terorista, bomba a tak dále.
  • 4) Kouřit.
  • 5) Vyhýbat se pití
  • 6) Držet to v sobě, dokud tam nebudeme.
  • 7) Vést hlasité rozhovory.
  • 8) Obtěžovat letušky.

Jakou rychlosti se rozjizdi letadlo?

“ uvedu hned na začátku základní údaje – obvyklá vzletová rychlost dopravního letadla je mezi 250 až 330 km/h; obvyklá cestovní rychlost se pak pohybuje mezi 800 až 900 km/h. Na co lítá letadlo? V letectví se používají dva základní druhy paliva – letecký petrolej a letecký benzín. Existují však i další paliva, která se používají v menší míře, nebo se testují.

Jak velkou má nadrz letadlo?

Objem palivových nádrží se pohybuje v řádu desítek tisíc litrů (Boeing 737-500: 23800 l; Airbus A310: 61071 l), výjimečně až stovek tisíc litrů (Airbus A380: 310000 l).

By Pedroza Faw

Jak je velke letadlo? :: Co vzniká v Jadérku?
Užitečné odkazy