Domovská stránka > C > Co Znamená Když Je Někdo Intuitivní?

Co znamená když je někdo intuitivní?

Intuice (z lat. in-tueor, in-tuitum, doslova v-hled) znamená vhled nebo náhled a v současném užití obvykle označuje náhlé poznání, chápání či odhad nebo rozhodnutí, které není zprostředkováno vědomým uvažováním a ačkoli bývá provázeno pocitem jasnosti a jistoty, není podloženo zřetelnými důvody.

Přečtěte si více

Jak funguje intuice?

Intuice je založena na psychologii člověka, je lidem daná od narození a pomáhá nám se rozhodnout rychleji, ačkoli nevíme proč. Intuice není žádná magie a čáry, jedná se o schopnost našeho podvědomí varovat nás a nasměrovat, aniž bychom plně rozuměli všem detailům daného problému. Jak probudit svou intuici? Intuice bez zbytečností

Abyste v sobě dokázali probudit šestý smysl, je třeba se v první řadě zklidnit a oprostit od vnějších rušivých elementů. Jinými slovy, přestaňte v daný okamžik aktivně přemýšlet o tom, co bylo, je a bude. Soustřeďte se pouze na daný okamžik.

Jak se projevuje intuice?

Tečou vám slzy, třesou se ruce, svírá se žaludek a podlamují se kolena, přestože ještě předtím, než se vnější impuls dostavil, jste byli v naprostém klidu. Na druhé straně intuice není ovlivněná vnějšími spouštěči. Nejedná se o bezprostřední impulsivní reakci, je to hlas, který pracuje, když jste v klidu. Jak jíst Intuitivne? Pokud jíte, co vám chutná, a ne co musíte jíst, máte z jídla větší radost. Naučte se vychutnávat si ho pomalu, dělejte pauzy mezi jednotlivými sousty, pokládejte vidličku. Když jíte, jen jezte, nekoukejte do mobilu, na televizi nebo do počítače. Věnujte se svému jídlu, udělejte si s ním hezkou a klidnou chvilku.

Když to vezmeme v úvahu, co je to impulzivní?

Impulzivní – jednající podle podnětů, bez jejich dostatečné kontroly. Jak poznat že mám šestý smysl? Někdy se podobá klasickému “slyšení hlasů”, jindy jsou jeho znamení více nenápadná. Prvním krokem k rozvinutí šestého smyslu bývá zbavit se předsudků a strachů, získaných z výchovy a pod vlivem společnosti, která je k mimosmyslovému vnímání skeptická a často jej považuje za projev něčeho nežádoucího.

Pokud jde o to, jak se projevuje predtucha?

Předtucha je tedy onen neodbytný, někdy náhlý a nečekaný pocit, že se ,,něco“ přihodí. Může nás překvapit během dne ve stavu bdělosti, nebo nás varuje prostřednictvím snu. Pokud se předtucha projeví symbolicky, ani ji nemusíme postřehnout, někdy si uvědomíme, že šlo o předtuchu až se zpětnou vazbou. Jak naslouchat své intuici? A nyní už vám řeknu mé 3 tipy na to, jak rozvíjet svoji intuici.

  1. Ptejte se sami sebe: „Co říká můj vnitřní hlas”? Na tuto otázku, jakkoliv zní jednodušše, obvykle odpoví váš vnitřní hlas (your inner voice – „gut”).
  2. Naučte se raději naslouchat než slyšet. Naslouchání je něco, co děláme velice málo.
  3. Dejte se do toho.

Jak prohloubit intuicí?

Intuice se dá prohloubit meditací

Pravidelná meditace vám pomůže vyčistit vaši mysl, naučí vás, jak se zbytečně nerozptylovat také vám ukáže, jak rozpoznávat jemné vnitřní impulsy. Je doporučeno, abyste si každý den vymezili čas a meditovali sami, nebo využili řízené meditace.

By Roxanna Minjares

Jak poslouchat vnitrni hlas? :: Kdo řídí Internet?
Užitečné odkazy