Jak připojit Zprávy k Macu. Tipy a kroky pro řešení problémů

Jak synchronizovat Zprávy na Mac?
Na iPhonu, iPadu nebo iPodu touch přejděte do Nastavení > [vaše jméno] > iCloud. Proveďte jeden z následujících kroků: iOS 16, iPadOS 16 a novější: Klepněte na Zobrazit vše, klepněte na Zprávy a zapněte volbu Synchronizovat tento [název zařízení]. iOS 15, iPadOS 15 nebo starší: Zapněte Zprávy.
Další informace najdete na support.apple.com

Přemýšleli jste někdy, jak propojit aplikaci Zprávy v iPhonu s počítačem Mac? Snadnost, s jakou lze posílat a přijímat zprávy mezi iPhonem a Macem, oceňuje mnoho zákazníků Apple. Aplikace Zprávy se však občas nemusí správně synchronizovat nebo připojit. V tomto článku se podíváme na několik rad a postupů pro řešení problémů, které vám pomohou efektivně propojit aplikaci Zprávy s počítačem Mac. Budeme se také zabývat často kladenými otázkami, například proč můžete mít problémy s připojením a jak povolit iMessage na Macu.

1. Proč nemohu propojit svůj Mac a aplikaci Zprávy? S připojením aplikace Zprávy k počítači Mac můžete mít potíže z několika důvodů. Jedním z typických vysvětlení je, že možná nemáte na obou zařízeních přihlášené stejné Apple ID do iCloudu. Chcete-li to ověřit, otevřete na iPhonu „Nastavení“, dotkněte se v horní části svého jména a poté zvolte „iCloud“. Ujistěte se, že vaše Apple ID je stejné jako to, které používáte pro přihlášení k Macu. Pokud ne, přihlaste se na obou zařízeních správným Apple ID.

Na iPhonu nebo Macu nemusí být nainstalována nejnovější aktualizace softwaru, což je další možná příčina problémů s připojením. Přejděte do nabídky Apple v levém horním rohu Macu, zvolte „Předvolby systému“ a poté vyberte „Aktualizace softwaru“. Nainstalujte všechny dostupné aktualizace. Na iPhonu klikněte na „Nastavení“, pak na „Obecné“ a nakonec na „Aktualizace softwaru“. Pokud je k dispozici nová verze iPhonu, aktualizujte ji.

2. Proč se aplikace Zprávy na iPhonu a Macu nesynchronizuje? Pokud se aplikace Zprávy mezi iPhonem a Macem nesynchronizuje, můžete problém vyřešit několika způsoby. Zpočátku se ujistěte, že jsou obě zařízení připojena ke stejné síti Wi-Fi. Pro synchronizaci zpráv je nutné funkční připojení k internetu. Pokud nepoužíváte Wi-Fi, zkuste obě zařízení připojit ke stejné síti.

Dále se ujistěte, že je v nastavení iCloudu na obou zařízeních povolena synchronizace zpráv. Na iPhonu přejděte do „Nastavení“, klikněte na své jméno v horní části, vyberte „iCloud“ a zkontrolujte, zda je zapnuta funkce „Zprávy“. Na Macu přejděte do nabídky Apple, vyberte „Předvolby systému“, pak „Apple ID“ a nakonec „iCloud“ v levém postranním panelu. Ujistěte se, že je vybrána položka „Zprávy“.

3. Jak mohu na svém Macu zprovoznit iMessage?

Aktivujte iMessage na svém Macu provedením následujících úkonů: Na Macu spusťte aplikaci Zprávy. 2. Na liště nabídek vyberte položku „Zprávy“ a poté „Předvolby“.

3. V okně Předvolby vyberte kartu „Accounts“ (Účty). 4. Překontrolujte, zda je v seznamu uvedeno a vybráno vaše Apple ID. 5. Pokud vaše Apple ID není v seznamu uvedeno, klikněte na tlačítko „+“ a přihlaste se pomocí údajů Apple ID. 6. Po přihlášení se ujistěte, že je zaškrtnuto políčko „Enable this account“ (Povolit tento účet). Okno Předvolby by se mělo zavřít.

Díky aktivaci služby iMessage byste nyní měli být schopni odesílat a přijímat textové zprávy na počítači Mac.

4. Mohu si na počítači prohlížet textové zprávy z iPhonu? Pomocí softwaru Zprávy pro připojení iPhonu k počítači Mac můžete zobrazovat textové zprávy z iPhonu na počítači. Po připojení může váš Mac odesílat a přijímat textové zprávy. Když pracujete na počítači a chcete odpovídat na zprávy, aniž byste museli přepínat na iPhone, může to být velmi užitečné.

K připojení iPhonu k počítači Mac a zobrazení textových zpráv lze použít níže uvedené postupy: 1. Zkontrolujte, zda jsou Mac i iPhone přihlášeny ke stejné síti Wi-Fi.

2. Na Macu spusťte program Zprávy. 3. Na liště nabídek vyberte položku „Zprávy“ a poté „Předvolby“.

4. V okně Předvolby vyberte kartu „Účty“. 5. Překontrolujte, zda je v seznamu uvedeno a vybráno vaše Apple ID. 6. Na iPhonu klikněte na „Nastavení“, pak na „Zprávy“ a nakonec na „Přeposílání textových zpráv“. 7. V části „Allow these devices to send and receive text messages on this iPhone“ by měl být zahrnut váš Mac. Klepnutím na přepínač vedle jména vašeho Macu zapněte předávání textových zpráv. 8. Na vašem Macu se zobrazí ověřovací kód. Chcete-li dokončit nastavení na iPhonu, zadejte tento kód.

Po dokončení nastavení byste měli být schopni zobrazovat textové zprávy z iPhonu a odpovídat na ně přímo z Macu.

Program Zprávy na Macu lze propojit s iPhonem a umožnit tak bezproblémovou komunikaci mezi oběma zařízeními. Případné problémy s připojením byste měli být schopni vyřešit pomocí rad a pokynů pro řešení problémů uvedených v tomto článku a poté můžete využívat výhod snadné synchronizace a přenosu zpráv mezi zařízeními Apple.

FAQ
Jak synchronizovat iMessages s počítačem?

Podle těchto pokynů můžete synchronizovat své iMessages s počítačem: 1. Zkontrolujte, zda jsou iPhone i Mac přihlášeny ke stejnému účtu iCloud. 2. Otevřete „Nastavení“ na iPhonu a klikněte na své jméno v horní části obrazovky. 3. Klepněte na ikonu „iPhone“ a poté na ikonu „iPhone“. Přejděte dolů a vyberte možnost „iCloud“. Pokud přepínač „Zprávy“ ještě není zapnutý, zapněte ho. Na Macu otevřete aplikaci „Zprávy“, kterou obvykle najdete ve složce Aplikace nebo v Docku.

4. 5. V nabídce v horní části obrazovky vyberte položku „Zprávy“ a poté „Předvolby“. 6. Zkontrolujte, zda je váš účet iCloud zobrazen a vybrán na kartě „Accounts“ (Účty) v okně Preferences (Předvolby). 7. Pokud políčko vedle položky „Enable this account“ (Povolit tento účet) ještě není zaškrtnuté, klikněte na něj. 8. Ujistěte se, že je zaškrtnuto políčko „Enable Messages in iCloud“. Po dokončení těchto kroků by nyní váš iPhone a Mac měly být schopny synchronizovat iMessages. Na jakémkoli zařízení by měly být viditelné všechny odeslané nebo přijaté zprávy.

Pokud se vaše iMessages stále nesynchronizují s počítačem, můžete se pokusit o následující rady pro řešení problémů.

– Restartujte Mac a iPhone současně.

– Ujistěte se, že obě zařízení mají pevné připojení k internetu.

– Nainstalujte do Macu a iPhonu nejnovější aktualizace softwaru.

– Odhlaste se z účtu iCloud a znovu se přihlaste na obou zařízeních.

– Na iPhonu přejděte do nastavení iCloudu a zapněte a vypněte možnost „Zprávy“.

Podle těchto pokynů a rad pro řešení problémů byste měli být schopni úspěšně synchronizovat iMessages s počítačem.