Jak změnit úroveň zvětšení v aplikaci Excel

Jak změnit barvu v Excelu?
Volba standardního barevného motivu Na kartě Rozložení stránky v Excelu nebo na kartě Návrh ve Wordu klikněte na Barvy a vyberte požadovanou sadu barev. Tip: První skupina barev jsou barvy aktuálního motivu.
Další informace najdete na support.microsoft.com

Pomocí aplikace Excel mohou uživatelé systematicky vytvářet, analyzovat a prezentovat data. Možnost změny úrovně přiblížení, která určuje, jak velká část tabulky je na obrazovce viditelná, je jednou z hlavních funkcí aplikace Excel. Pokud potřebujete zobrazit mnoho listů najednou nebo pracujete s obrovskými soubory dat, může být změna úrovně přiblížení docela užitečná. V tomto příspěvku se podíváme na to, jak upravit úroveň zvětšení aplikace Excel, a budeme se zabývat několika souvisejícími problémy.

Existují různé způsoby, jak změnit úroveň přiblížení v aplikaci Excel. Nejjednodušší metodou je využití posuvníku zoomu, který se nachází v pravém dolním rohu okna aplikace Excel. Pro přiblížení nebo oddálení stačí kliknout na posuvník a přetáhnout jej doprava nebo doleva. Při nastavení posuvníku se vedle něj zobrazí úroveň přiblížení v %, takže uvidíte, jakou úroveň přiblížení jste přesně zvolili.

Dalším způsobem nastavení úrovně přiblížení je použití karty Zobrazení na pásu karet aplikace Excel. Skupinu Přiblížení naleznete po výběru karty Zobrazení. Zde máte možnost ručně zadat určité procento úrovně přiblížení do pole Přiblížení nebo pomocí tlačítek Přiblížit a Oddálit postupně měnit úroveň přiblížení. Pokud navíc zvolíte možnost Přizpůsobit oknu, úroveň zvětšení se automaticky upraví tak, aby se celý pracovní list vešel do okna.

Pomocí karty Zobrazení můžete také upravit úroveň zvětšení na všech listech najednou. Po výběru karty Zobrazení klepněte na tlačítko Přiblížit k výběru ve skupině Přiblížení. Tím se úroveň přiblížení upraví tak, aby odpovídala zvolenému rozsahu ve všech listech. Alternativně můžete vybrat každý list kliknutím na jeho kartu se stisknutou klávesou Ctrl. Po výběru všech listů můžete upravit úroveň přiblížení pro všechny vybrané listy pomocí jedné z výše uvedených technik.

Uživatelé aplikace Excel mohou snadno obnovit 100% přiblížení klepnutím na kartu Zobrazení a výběrem možnosti 100% ve skupině Přiblížení. Alternativně můžete dvakrát kliknout na posuvník přiblížení, v takovém případě se okamžitě zvýší na 100 %. Kromě toho můžete otevřít dialogové okno Formátovat buňky stisknutím klávesové zkratky Ctrl + 1, přechodem na kartu Zarovnání a výběrem možnosti 100 % ve skupině Zvětšení.

Ovládací prvky úrovně zvětšení aplikace Excel vám dávají volnost a možnost přizpůsobení, takže můžete svá data zkoumat tak, jak vám to nejvíce vyhovuje. Excel nabízí řadu způsobů, jak změnit úroveň přiblížení, ať už potřebujete přiblížit, abyste se soustředili na detaily, nebo oddálit, abyste viděli širší obraz. Pomocí posuvníku přiblížení, nastavení na kartě Zobrazení nebo klávesových zkratek můžete v aplikaci Excel rychle upravit úroveň přiblížení tak, aby vyhovovala vašim jedinečným požadavkům.

FAQ
Jak změním úroveň přiblížení?

Úroveň přiblížení v aplikaci Excel můžete změnit následujícími úkony: Otevřete list aplikace Excel v kroku 1.

2. Na pásu karet aplikace Excel v horní části obrazovky vyhledejte kartu „Zobrazení“. 3. Skupinu „Přiblížení“ naleznete v nabídce „Zobrazení“. V této skupině se nachází tlačítko „Přiblížení“ s procentem vedle něj. 4. Po kliknutí na tlačítko „Zoom“ se zobrazí dialogové okno. 5. V poli „Vlastní“ dialogového okna máte dvě možnosti: buď zadáte konkrétní procentuální hodnotu, nebo vyberete jednu ze zavedených úrovní zvětšení. 6. Po výběru nebo zadání preferované úrovně přiblížení klikněte na tlačítko „OK“.

7. Vaše volba bude nyní zohledněna při úpravě úrovně přiblížení listu aplikace Excel.

Podle těchto pokynů můžete rychle upravit úroveň přiblížení aplikace Excel tak, aby vyhovovala vašim preferencím a byla pohodlnější pro prohlížení a práci s daty.

Jak v aplikaci Excel ručně přiblížit?

K ručnímu přiblížení v aplikaci Excel lze použít následující techniky:

Otevřete aplikaci Excel a jako první možnost vyberte kartu „Zobrazení“ na pásu karet.

– Možnost „Přiblížení“ naleznete ve skupině „Zvětšení“.

– Chcete-li zvětšit nebo zmenšit úroveň zvětšení, klikněte na tlačítko „+“ (plus), respektive „-“ (minus). Kromě toho můžete do dostupného pole zadat požadované procento přiblížení.

2. Posuvník zvětšení:

– Vyhledejte posuvník zoomu v pravém dolním rohu okna aplikace Excel.

Chcete-li zvětšit nebo zmenšit zvětšení, přetáhněte posuvník doprava, resp. doleva. Vedle posuvníku se zobrazí procento aktuálního přiblížení.

3. Klávesové zkratky:

– Na klávesnici stiskněte a podržte klávesu „Ctrl“.

– Přiblížení nebo oddálení můžete provést pohybem kolečka myši nahoru nebo dolů, přičemž stále držíte stisknutou klávesu „Ctrl“.

Pomocí těchto technik můžete ručně měnit úroveň přiblížení v aplikaci Excel, což vám usnadní zkoumání a práci s daty v tabulce.

Jak změnit velikost všech buněk aplikace Excel najednou?

Pomocí nástroje „Zvětšení“ aplikace Excel můžete měnit velikost mnoha buněk aplikace Excel najednou. Uděláte to takto: Otevřete tabulku Excel v kroku 1. 2. Na pásu karet aplikace Excel v horní části obrazovky vyberte kartu „Zobrazení“. Tlačítko „Zvětšit“ se nachází ve skupině „Zvětšení“. Stačí na něj kliknout. 4. Zobrazí se dialogové okno „Přiblížení“. Zde můžete vybrat úroveň zvětšení tabulky. 5. Zvolte vyšší úroveň přiblížení, aby se buňky zobrazily větší, nebo nižší úroveň přiblížení, aby se zobrazily menší, a změňte velikost všech buněk najednou. 6. Po výběru preferované úrovně zvětšení stiskněte tlačítko „OK“. Úpravou úrovně přiblížení můžete rychle a snadno změnit velikost všech buněk v tabulce aplikace Excel na preferovanou velikost.