Jak používat dialogové okno Počítání slov v aplikaci Word

Microsoft Word je výkonný software pro zpracování textu, který nabízí řadu funkcí pro vylepšení vašeho psaní. Jednou z takových funkcí je dialogové okno Počet slov, které umožňuje snadno sledovat počet slov, znaků, odstavců a dalších položek v dokumentu. V tomto článku prozkoumáme, jak používat dialogové okno Počítání slov ve Wordu, a odpovíme na některé související otázky.

Chcete-li zobrazit dialogové okno Počet slov ve Wordu, můžete postupovat podle následujících jednoduchých kroků:

1. Otevřete aplikaci Microsoft Word a přejděte na dokument, který chcete analyzovat.

2. Klepněte na kartu „Přehled“ na pásu v horní části obrazovky.

3. Na pravé straně pásu vyhledejte oddíl „Kontrola“.

4. V části „Korektura“ klikněte na tlačítko „Počet slov“.

Po otevření dialogového okna Počet slov se zobrazí řada informací o vašem dokumentu. V okně se zobrazí počet stránek, slov, znaků (s mezerami i bez nich), odstavců a řádků ve vašem dokumentu. Kromě toho poskytuje statistické údaje o počtu stránek a slov v aktuálním výběru, pokud máte zvýrazněnou určitou část textu.

Chcete-li dialogové okno Počet slov používat efektivně, můžete využít jeho různé funkce. Chcete-li například spočítat slova v určité části dokumentu, můžete vybrat požadovaný text a poté otevřít dialogové okno Počet slov. Okno se automaticky aktualizuje a zobrazí statistiky pouze pro vybraný text. To může být užitečné zejména tehdy, když potřebujete sledovat počet slov pro určité části nebo kapitoly v delším dokumentu.

Dialogové okno Počítání slov navíc umožňuje přizpůsobit předvolby počítání. Klepnutím na tlačítko „Možnosti“ v dialogovém okně můžete zvolit, zda chcete do počtu slov zahrnout nebo vyloučit poznámky pod čarou, poznámky na konci textu, textová pole a další. Tato funkce vám umožní přizpůsobit počítání vašim konkrétním potřebám a zajistí přesnost vašeho psaní.

Závěrem lze říci, že dialogové okno Počítání slov v aplikaci Microsoft Word je cenným nástrojem pro sledování počtu slov, znaků a odstavců v dokumentu. Podle výše uvedených kroků můžete snadno zobrazit okno Počítání slov a využívat jeho funkce k analýze svého písemného projevu. Ať už potřebujete spočítat slova v určitém oddíle, nebo přizpůsobit předvolby počítání, dialogové okno Počítání slov poskytuje potřebné funkce pro zlepšení vašeho psaní.

FAQ
Kde se na pásu se slovy nachází okno Počítání slov?

Dialogové okno Počítání slov ve Wordu najdete na kartě „Přehled“ na pásu karet aplikace Word.

Existuje způsob, jak zobrazit okno Počítání slov ve wordu?

Ano, existuje způsob, jak zobrazit počet slov v aplikaci Microsoft Word. Pomocí dialogového okna Počet slov můžete snadno zobrazit počet slov, znaků, odstavců a řádků v dokumentu. Chcete-li se dostat do dialogového okna Počet slov, postupujte podle následujících kroků:

1. Otevřete dokument v aplikaci Microsoft Word.

2. Klepněte na kartu „Přehled“ na pásu v horní části obrazovky.

3. V části „Korektura“ na pásu naleznete tlačítko „Počet slov“. Klepněte na něj.

4. Zobrazí se dialogové okno Word Count (Počet slov) s různými statistickými údaji o vašem dokumentu, včetně počtu slov, znaků (s mezerami i bez nich), odstavců a řádků.

5. Můžete také vybrat konkrétní text v dokumentu a zobrazit počet slov pouze pro tento výběr, a to zapnutím možnosti „Zahrnout textová pole, poznámky pod čarou a poznámky na konci“ ve spodní části dialogového okna.

Pomocí dialogového okna Počet slov můžete snadno sledovat počet slov v dokumentu aplikace Microsoft Word.

Počítají se rámečky v programu Word Count?

Ano, rámečky se do funkce Počítání slov v aplikaci Microsoft Word započítávají. Funkce Počítání slov zahrnuje veškerý text včetně textu v textových polích, tvarech nebo jiných objektech v dokumentu. Když tedy použijete dialogové okno Počítání slov, zohlední text v rámečcích a poskytne přesný počet všech slov v dokumentu.