Jak smazat účet zesnulé osoby na Facebooku

Pomocí Facebooku můžeme komunikovat se svými blízkými, sdílet vzpomínky a vyjadřovat se. Facebook se stal nezbytnou součástí našeho života. Když však zemře blízká osoba, může její účet na Facebooku sloužit pozůstalým jako nepříjemná připomínka. Na této stránce se dozvíte, jak uctít památku nebo odstranit účet zesnulé osoby na Facebooku, a také se budeme zabývat souvisejícími dotazy, například jak nahlásit zesnulou osobu na Facebooku, co se stane s jejím účtem, když zemře, a jak dlouho to trvá.

1. Oznámení zesnulé osoby na Facebooku

Pokud zjistíte, že účet blízké osoby na Facebooku je po jejím úmrtí stále funkční, je třeba nejprve účet na Facebooku nahlásit. Můžete tak učinit následujícími kroky:

– Prohlédněte si profil zemřelé osoby.

– Na titulní fotografii klikněte na tři tečky (…). Vyberte možnost „Najít podporu nebo nahlásit profil“.

Vyberte možnost „Této osobě se něco stalo“.

– Chcete-li dokončit hlášení, dodržujte pokyny společnosti Facebook.

2. Co se děje s účtem na Facebooku po smrti?

Facebook má dvě možnosti, jak naložit s účtem uživatele poté, co byl informován o jeho úmrtí: vzpomínka na něj nebo jeho odstranění. Při memorializaci se účet na Facebooku stane vzpomínkovou stránkou, kde mohou přátelé a rodina sdílet vzpomínky a vzdávat úctu. Tato možnost zaručuje bezpečnost účtu a zároveň respektuje preference soukromí, které si zesnulý uživatel předtím zvolil.

3. Jak dlouho trvá memorializace stránky na Facebooku

Obvykle trvá několik pracovních dní, než Facebook memorializuje účet po obdržení žádosti o memorializaci. Facebook v této době žádost prověřuje a ověřuje dodané údaje. Některé operace, jako je přijímání nových žádostí o přátelství nebo úprava aktuálních informací, jsou po memorializaci účtu omezeny.

4. Časový rámec pro zrušení účtu zesnulé osoby

Na společnost Facebook můžete podat žádost o úplné odstranění účtu zesnulé osoby na Facebooku. Postup ověření je jednou z několika proměnných, které mohou ovlivnit časovou osu pro vymazání účtu. Facebook obvykle potřebuje na dokončení postupu odstranění 30 dní.

Závěrem lze říci, že správa účtu zesnulé blízké osoby na Facebooku může být obtížná a nepříjemná. Facebook nicméně nabízí možnost účet buď zvěčnit, nebo odstranit. Prvním krokem je nahlášení účtu společnosti Facebook; poté si můžete vybrat mezi memorializací a odstraněním. Mějte na paměti, že memorializace účtu obvykle trvá několik pracovních dní, nicméně procedura odstranění může trvat až 30 dní. Můžete se ujistit, že správa účtu vašeho blízkého na Facebooku bude respektovat vaše přání, a to provedením následujících úkonů.

FAQ
Jak zrušit účty, když někdo zemře?

Postup při rušení nebo odstraňování účtů zemřelých uživatelů se liší v závislosti na platformě nebo službě. Zde je několik obecných úkonů, které můžete provést při odstraňování účtů na oblíbených platformách: 1. Facebook: Na Facebooku jsou k dispozici dvě možnosti správy účtů po něčí smrti. Zaprvé můžete požádat o memorializaci účtu, čímž se z něj stane stránka pro vzpomínky sdílené přáteli a příbuznými. Případně můžete požádat Facebook o deaktivaci účtu vyplněním zvláštního formuláře žádosti. Může být vyžadována dokumentace, například úmrtní list a ověření vašeho spojení se zesnulým. Twitter: Pro deaktivaci účtu zesnulé osoby na Twitteru se musíte spojit s podporou Twitteru a poskytnout jí informace, jako je uživatelské jméno, kopie úmrtního listu a váš vztah k zesnulé osobě. Po přezkoumání žádosti Twitter účet deaktivuje. 3. Google: V případě Gmailu, Disku Google a dalších služeb Google můžete jménem zesnulé osoby požádat o zrušení účtu. Společnost Google vyžaduje zvláštní dokumentaci, například úmrtní list a důkaz o vašem příbuzenském vztahu k zemřelé osobě. Před zrušením účtu také poskytuje možnost stáhnout z něj data. Instagram: O zrušení účtu zemřelé osoby mohou požádat rodinní příslušníci. K tomu je třeba vyplnit formulář v Centru nápovědy Instagramu s potřebnými údaji, včetně uživatelského jména zesnulé osoby, dokumentace o jejím úmrtí a vašeho vztahu k ní. 5. Další platformy: Každá platforma má vlastní pokyny pro správu účtů zemřelých uživatelů. Obvykle se doporučuje vyhledat si konkrétní pokyny dané platformy na internetu nebo se spojit s jejím týmem podpory a zjistit, jak postupovat.

Nezapomeňte, že různé platformy mohou mít různé postupy, takže pokud chcete po něčí smrti zrušit účty, je nezbytné pečlivě prozkoumat jejich pokyny a dodržovat je.

Jak zakázat účet na Facebooku?

Chcete-li odstranit svůj účet na Facebooku, proveďte následující kroky: 1. Otevřete svůj účet na Facebooku a přihlaste se.

2. Na domovské stránce Facebooku vyberte šipku směřující dolů v pravém horním rohu. 3. V rozbalovací nabídce vyberte možnost „Nastavení a soukromí“ a poté klikněte na tlačítko „Nastavení“. 4. V levém sloupci klikněte na položku „Vaše informace na Facebooku“. 6. Vyberte možnost „Deaktivace a odstranění“. 5. 6. Vyberte možnost „Deaktivovat účet“ a dodržujte pokyny společnosti Facebook. 7. Možná budete muset předložit své heslo a vysvětlení, proč chcete účet deaktivovat. Po dokončení postupů bude váš účet na Facebooku dočasně deaktivován.