Domů : Podmínky internetu : Definice Meta vyhledávače

Meta vyhledávač

Meta vyhledávače jsou vyhledávače které vyhledávají jiné vyhledávače. Zmatený? Jednoduše řečeno, meta vyhledávač odešle váš dotaz několika dalším vyhledávačům a vrátí souhrn výsledků. Proto jsou výsledky vyhledávání, které obdržíte, souhrnným výsledkem více vyhledávání.

I když tato strategie dává vašemu vyhledávání širší rozsah než hledání v jednom vyhledávači, výsledky nejsou vždy lepší. Důvodem je, že meta vyhledávač musí použít svůj vlastní algoritmus k výběru nejlepších výsledků z více vyhledávačů. Výsledky vrácené meta vyhledávačem často nejsou tak relevantní jako výsledky vrácené standardním vyhledávačem.

https://TechLib.com/definition/metasearchengine

TechLib - počítačový slovník Tech Lib

Tato stránka obsahuje technickou definici Meta vyhledávače. Vysvětluje ve výpočetní terminologii, co znamená Meta Search Engine, a je jedním z mnoha internetových termínů ve slovníku TechLib.

Všechny definice na webu TechLib jsou napsány tak, aby byly technicky přesné, ale také snadno srozumitelné. Pokud shledáte tuto definici Meta vyhledávače užitečnou, můžete ji odkázat pomocí výše citovaných odkazů.