Domů : Podmínky internetu : Definice širokopásmového připojení

Širokopásmové připojení

Jedná se o vysokorychlostní přenos dat, při kterém jeden kabel může nést velké množství dat najednou. Nejběžnějšími typy širokopásmového připojení k internetu jsou kabelové modemy (které používají stejné připojení jako kabelová televize) a DSL modemy (které používají vaši stávající telefonní linku). Vzhledem ke své kapacitě více kanálů začalo širokopásmové připojení nahrazovat základní pásmo, jednokanálovou technologii původně používanou ve většině počítačových sítí. Takže teď, když uvidíte, že společnosti jako AT&T a SBC tlačí tyto fantastické „širokopásmové“ reklamy do tváře, budete alespoň vědět, o čem mluví.

https://TechLib.com/definition/broadband

TechLib - počítačový slovník Tech Lib

Tato stránka obsahuje technickou definici širokopásmového připojení. Vysvětluje ve výpočetní terminologii, co Broadband znamená, a je jedním z mnoha internetových termínů ve slovníku TechLib.

Všechny definice na webu TechLib jsou napsány tak, aby byly technicky přesné, ale také snadno srozumitelné. Pokud shledáte tuto definici širokopásmového připojení užitečnou, můžete ji odkázat pomocí výše citovaných odkazů.