Domovská stránka > J > Jak Zjistím Jakou Mám Operační Paměť?

Jak zjistím jakou mám operační paměť?

Operační paměť RAM

Typ a nastavení RAM zjistíme pro změnu opět v CPU-Z, tentokrát v záložce Memory a SPD. V Memory se dozvíte typ, celkovou kapacitu, reálnou frekvenci (protože jsou paměti DDR [double data rate], vynásobte si zobrazené číslo dvěma pro účinnou frekvenci) a nějaká základní časování.

Přečtěte si více

Co to je DDR3?

DDR3 (Double Data Rate 3) je rychlejší druh operační paměti RAM, která je důležitá pro plynulý chod vašeho počítače či notebooku. Je nástupcem DDR2 a liší se především v rychlosti paměti. Když to vezmeme v úvahu, kolik pinu má ddr4? V současné době jsou používané 288/260-pin neregistrované moduly DDR4.

Jak zjistím typ RAM v notebooku?

To nejsnáze provedete zadáním příkazu cmd do panelu pro vyhledávání na Hlavním panelu operačního systému Windows. Následně v okně příkazového řádku zadejte příkaz wmic MemoryChip get, který vám zobrazí další a často právě ty vámi požadované informace. Když to vezmeme v úvahu, jak poznat ddr2 a ddr3? Paměť DDR3 je evoluční nástupce operační paměti DDR2. Hlavní rozdíl mezi DDR2 a DDR3 je v rychlosti pamětí. DDR3 dosahují rychlosti 800 MT/s až 1600 MT/s. Standardní napětí určené standardem JEDEC bylo sníženo z 1,8 na 1,5 V.

Jak správně vybrat operační paměť?

Při výběru RAM se zaměřte hlavně na jednu věc.

primární je velikost. U RAM jednoznačně platí - čím více, tím lépe. RAM paměti nemáte v běžném počítači nikdy zbytečně moc. Dále je důležitý verze paměti a frekvence, velikost je ale při běžném používání klíčová.
Pokud jde o to, jak zjistit co mám v počítači? Otevřete nabídku Start. Zadejte na klávesnici, popřípadě vyhledejte položku Ovládací panely. V okně Ovládací panely vyhledejte odkaz Systém a zabezpečení a klepněte na něj. Po zobrazení stejnojmenného okna vyhledejte a následně klepněte na odkaz Systém nebo na odkaz Zobrazit velikost paměti RAM a rychlost procesoru.

Jak zjistit typ základní desky?

Stačí stisknout kombinaci [Windows] + [R] a zadat příkaz »cmd«. Otevře se okno příkazového řádku systému Windows. Do příkazového řádku zadejte příkaz »wmic baseboard get product, manufacturer, version, serialnumber« a stiskněte klávesu [Enter]. Co je to DDR3L? Paměť DDR3L je paměťový modul SoDIMM podporující dvojí napětí, který podporuje provoz při napětí 1,5 V i 1,35 V.

Co je to DDR4?

Zkratka „Double Data Rate 4. “ DDR4 je čtvrtá generace DDR RAM, typ paměť běžně používané v desktop a notebook počítače. To bylo představeno v roce 2014, ačkoli to nezískalo široké přijetí až do roku 2016. DDR4 je navržena jako náhrada DDR3, předchozí standard DDR.

By Izaak Bingham

Jak poznat DDR4? :: Co znamená volané číslo neexistuje?
Užitečné odkazy