Domovská stránka > C > Co Je To Operační Paměť Ram?

Co je to operační paměť RAM?

Operační paměť počítače, běžně označovaná zkratkou RAM (Random Access Memory). Jedná se o typ paměti, která umožňuje náhodný přístup. Umožňuje číst nebo zapisovat data do libovolného místa paměti, díky čemuž je extrémně rychlá. Všechna data se však ztrácí s vypnutím počítače.

Přečtěte si více

Jak zjistit informace o grafické kartě?

Start → spustit → dxdiag → zobrazení → název grafické karty

Otevřete hlavní nabídku start a do vyhledávacího pole napište správce zařízení. Poté klikněte na šipku u řádku Grafické adaptéry a název vaší grafické karty je na světě.
Co je frekvence RAM? Nejběžnější frekvence pro paměti typu DDR3 jsou 1066 a 1333 MHz. V případě pamětí DDR4 se běžně setkáme s frekvencemi 2133 až 3000 MHz.

Pokud jde o to, jak rozšířit operační paměť?

Počítačovou skříň otevřete tak, že odšroubujete 2 šroubky, jak vidíte na obrázku. Takto vypadá paměťový modul – RAM DDR 2. V počítači bývá několik slotů, kam lze paměť nainstalovat (zasunout, umístit). Zde vidíte jeden obsazený a druhý volný. Co vyuziva RAM? Paměť RAM se používá hlavně jako operační paměť počítačů, tj. paměť, v níž jsou uloženy běžící programy (včetně operačního systému) a jejich data.

Jak zobrazit procesor?

Nástroj lze spustit pomocí příkazu Spustit nebo z nabídky Start (ve Windows 10, ze složky Nástroje pro správu Windows). V okně nástroje „Systémové informace“ uvidíte obecná data o procesoru počítače. Jak nastavit rychlost RAM? Frekvenci pamětí lze nastavit ručně v BIOSu počítače. U většiny moderních (a některých vybraných starších) čipsetů lze nastavit frekvenci paměti asynchronně na frekvenci FSB. Co to znamená? Pokud například procesor pracuje s externím taktem 133 MHz (např AMD Athlon XP) lze frekvenci DDR nastavit na 166 MHz (DDR333).

Můžete se také zeptat, jak vybrat pamět rám do notebooku?

RAM paměť do notebooku a kapacita

Obecně platí, že větší kapacita RAM přináší plynulejší chod systému, aplikací i her. 2GB RAM paměť do notebooku se hodí pro starší operační systémy a nenáročný provoz. 4GB notebook RAM přijde vhod jako náhrada stávajícího modulu nebo navýšení celkové kapacity.
Jak poznat DDR2 a DDR3? Paměť DDR3 je evoluční nástupce operační paměti DDR2. Hlavní rozdíl mezi DDR2 a DDR3 je v rychlosti pamětí. DDR3 dosahují rychlosti 800 MT/s až 1600 MT/s. Standardní napětí určené standardem JEDEC bylo sníženo z 1,8 na 1,5 V.

Jak správně zapojit RAM?

Vícekanálové zapojení pamětí (tzv. multi-channel) propojuje paměťový řadič a moduly RAM několika kanály a zvyšuje tak datovou propustnost v PC, nebo notebooku. Pokud chcete multi-channel využívat, musíte do zařízení vložit odpovídající počet modulů (2/3/4 - Dual/Triple/Quad Channel), případně jejich dvojnásobek.

By Brandenburg

Jak uspat aplikaci? :: Jak zjistit podporovanou frekvenci RAM?
Užitečné odkazy