Domovská stránka > J > Jak Nastavit Port?

Jak nastavit port?

Nastavte přesměrování portů

  1. Přihlaste se k routeru jako správce.
  2. Vyhledejte možnosti přesměrování portů.
  3. Zadejte číslo portu nebo rozsah portů, které chcete přeposlat.
  4. Vyberte protokol, buď TCP nebo UDP.
  5. Zadejte statickou adresu IP, kterou jste vybrali.
  6. Povolte pravidlo předávání portů pomocí umožnit or On volba.

Přečtěte si více

Pokud jde o to, jak nainstalovat com port?

Nejprve do počítače nainstalujete ovladače, tedy spustíte dodaný EXE program, který instalaci nejnovějších ovladačů úplně sám zařídí. Poté již jen zasunete kabel převodníku do portu USB. Počítač převodník automaticky rozpozná, vytvoří virtuální COM port a přidělí mu volné číslo (například COM3). Jak přidat port? Zvolte položku Vytvořit nový port a z rozevírací nabídky vyberte nastavení Standard TCP/IP Port, potom klikněte na tlačítko Další. Nyní se zobrazí dialogové okno Průvodce přidáním standardního TCP/IP portu. Klikněte na tlačítko Další. Zadejte IP adresu nebo název tiskového serveru, který si přejete nakonfigurovat.

Jak poznat USB 3.0 port?

USB-C na USB-A podporuje, pochopitelně přenosy pod USB 3.0. Modrá barva to ukazuje. Fungovat by mělo i rozlišení podle toho, že USB 3.0 má uvnitř konektoru pětici pinů – jsou umístěny zcela vzadu – u USB 2.0 tam vůbec nebudou, bude tam jenom plast. U obou budou piny vepředu. Jak poznat USB 20 a 30? Konektor v počítači (obdélníkový, Type A) je možné rozeznat obvykle podle barvy plastu: Konektor pro USB 3.0 má uvnitř modrý plast (u zařízení Razer je zelený), konektor pro USB 2.0 je černý. Konektory USB 3.0 také bývají často označeny značkou SS (Super Speed).

Jak nastavit port na USB?

Pokud se vám to stává a máte problém například s myší nebo klávesnicí, můžete nastavení napájení USB portů změnit. Otevřete Ovládací panely systému Windows a z nabídky vyberte »Hardware a zvuk | Možnosti napájení«. Otevře se okno, ve kterém si můžete vybrat jedno ze schémat napájení a také ho změnit. Jak otevřít port? Jak otevřít port přes bránu firewall?

  1. Klepněte na hlavní stránce na možnost Úlohy.
  2. Klepněte na položku Otevřít port brány firewall.
  3. Do pole Název zadejte název nového pravidla brány firewall.
  4. Do pole Číslo portu zadejte port příjemce pro pravidlo.
  5. Klepněte na tlačítko OK.

Může se také zeptat, jak povolit port 80?

Povolení rozsahu portů předem

  1. Klikněte na Povolit program prostřednictvím Windows Firewall.
  2. Na kartě Výjimky klikněte na Přidat port.
  3. Zadejte název, jako číslo portu zadejte 8000 a vyberte možnost TCP .
  4. Klikněte na tlačítko Změnit rozsah, vyberte možnost Pouze moje síť (podsíť) a klikněte na OK.
Může se také zeptat, jak povolit port 511? Na počítači, na Windows firewallu, otevřete Ovládací panely. Klikněte pravým tlačítkem na Windows Firewall a potom klikněte na Otevřít. Nakonfigurujte všechny požadované výjimky a všechny vlastní programy a porty, které potřebujete.

Jaké jsou porty?

Porty jsou rozděleny do tří skupin: (dobře) známé porty (anglicky well known ports) – porty v rozsahu 0 až 1023; vyhrazené pro nejběžnější služby. registrované porty – v rozsahu 1024 až 49151, použití portu by se mělo registrovat u ICANN.

By Andryc Barnaby

Jak aktualizovat ovladače ve Windows 10? :: Jak nainstalovat nejnovější ovladače?
Užitečné odkazy