Domovská stránka > J > Jak Funguje Port Forwarding?

Jak funguje port forwarding?

Přesměrování portů (anglicky port forwarding) je v informatice metoda směrování portů z jednoho síťového uzlu na druhý. Typickým použitím je umožnění vnějšímu uživateli připojit se na port na soukromé adrese v lokální síti prostřednictvím směrovače, který podporuje technologii překladu síťových adres.

Přečtěte si více

Jak přesměrovat porty na routeru?

Aby váš přítel získal přístup na váš počítač, otevře program pro vzdálené ovládání plochy a následně odešle žádost na vaši IP adresu prostřednictvím konkrétního portu. Řekněme, že v tomto případě jde o port 3389. Tato žádost následně putuje přes internet až dorazí k vašemu routeru. Jak přesměrovat IP adresu? Příchozí provoz na jednu veřejnou IP adresu lze přesměrovat kompletně na jeden počítač nebo na více počítačů dle tcp/udp portů (např. tcp port 21 na jeden pc, tcp port 80 na druhý pc). Je nutné zajistit, aby počítač, na který se provoz přesměrovává, dostal vždy stejnou lokální IP adresu.

Co je NAT forwarding?

Metoda směrování portů z jednoho síťového uzlu na druhý pomocí NAT tabulky (Network Addresss Translation). Díky této funkci se může vnější uživatel připojit v lokální síti na port na soukromé adrese prostřednictvím směrovače, který technologii překladu síťových adres podporuje. Pokud jde o to, jak změnit port? Pro nastavení klikněte pravým tlačítkem na zařízení → klikněte na [Vlastnosti tiskárny] nebo [Vlastnosti]. Klikněte na záložku [Porty] → [Přidat port]. V dialogovém okně [Porty tiskáren] vyberte v nabídce [Dostupné typy portů] možnost [Standardní port protokolu TCP/IP] → klikněte na tlačítko [Nový port].

Jak na nať?

Klikněte pravým tlačítkem na vybranou síť virtuálních počítačů, pro kterou chcete vytvořit připojení NAT, a vyberte Vlastnosti. Klikněte na možnost Připojení na zobrazené stránce průvodce. V možnosti Připojení vyberte Připojení přímo do další logické sítě a v této možnosti vyberte překlad adres (NAT). Může se také zeptat, jak zjistit porty v routeru? Na počítači se systémem Windows

Stiskněte klávesu Windows + R, zadejte „cmd.exe“ a klikněte na možnost OK. Zadáním příkazu „telnet + IP adresa nebo název hostitele + číslo portu“ (např. telnet www.example.com 1723 nebo telnet 10.17. xxx.

Jak otevřít porty na routeru TP Link?

Otevření portů na směrovači TP-Link

  1. Krok 1 Spusťte webový prohlížeč, do adresního řádku zadejte IP adresu směrovače (výchozí je 192.168.1.1) a stiskněte klávesu Enter.
  2. Krok 2 Zadejte uživatelské jméno a heslo na přihlašovací stránce; výchozí uživatelské jméno i heslo je admin.
Můžete se také zeptat, jak otevřít port? Jak otevřít port přes bránu firewall?
  1. Klepněte na hlavní stránce na možnost Úlohy.
  2. Klepněte na položku Otevřít port brány firewall.
  3. Do pole Název zadejte název nového pravidla brány firewall.
  4. Do pole Číslo portu zadejte port příjemce pro pravidlo.
  5. Klepněte na tlačítko OK.

Můžete se také zeptat, jak otevřít router?

Samotné nastavení routeru se provádí pomocí webového prohlížeče, do kterého stačí zadat správnou adresu. Pravděpodobně to bude 192.168.0.1 nebo 192.168.1.1, určitě jí ale naleznete v manuálu nebo nalepenou na samotném routeru stejně jako přihlašovací údaje.

By Modesta Herz

Jak pridat slozku Iphone? :: Jak přesměrovat hovor na Samsung?
Užitečné odkazy