Domovská stránka > J > Jak Zjistit Zda Je Grafická Karta V Pořádku?

Jak zjistit zda je grafická karta v pořádku?

Většina problémů nestability grafické karty je způsobena vadnými paměťmi osazenými na grafické kartě (tzv. VRAM). Toto se projevuje barevnými artefakty, pruhy nebo kostičkami ve 2D i 3D obrazu a nestabilitou počítače (tuhnutí, nahodilé restarty či vypínáním PC).

Přečtěte si více

Jak najít správný ovladač grafické karty?

Výrobce a typ karty je vidět v Display/Zobrazení a uvidíte tam i verze ovladačů, které máte aktuálně v počítači. Mimo to můžete ve Windows ještě vyvolat Device Manager/Správce zařízení (ve Windows 10 třeba pod menu co vyvoláte kliknutím pravým tlačítkem na Start) a rozbalit Grafické adaptéry/Dosplay Adapters. Jak zkontrolovat grafickou kartu? Uděláte to tak, že stisknete [Windows] + [R] a do příkazové řádky, která se objeví, napíšete »dxdiag« a stisknete »OK«: spustí se »Nástroj pro diagnostiku rozhraní DirectX«. Přejděte do záložky »Zobrazení« a podívejte se, zda v části nazvané »Poznámky« nejsou uvedeny nějaké hardwarové problémy.

A další otázka, jak se instaluje grafická karta?

Počítač položte na bok a sejměte odnímatelný boční kryt. Vložte grafickou kartu do slotu a kartu přišroubujte. Do grafické karty (pokud má toto zapojení) vložte dodatečné napájení. Pokud si počítač stavíte sami, možná budete ještě potřebovat dokoupit příslušnou redukci, pokud napájecí kabel na zdroji nenaleznete. Jak otestovat výkon grafické karty? Mezi jedny z nástrojů nejpoužívanějších nástrojů pro testování výkonu grafické karty patří jednoznačně Time Spy (ten testuje výkon v oblasti grafiky u rozhraní DirectX 12) a Port Royal (testování výkonu v oblasti ray tracingu).

Jak poznat Spalenou grafickou kartu?



Jak poznat spálenou grafickou kartu

PředmětAutorDatum
Vypni v BIOSu onboard grafiku a zkontroluj přídavné napájení 8600GT, zastrčení do slotu. Fuente 16.12.2009 20:07Fuente16.12.2009 20:07
Pokud jde o to, jak najít ovladače? Řešení
  1. Otevřete Správce zařízení z nabídky Start nebo vyhledejte v nabídce Start.
  2. Rozbalte příslušný driver součásti, který chcete zkontrolovat, klepněte pravým tlačítkem na driver a vyberte Vlastnosti .
  3. Přejděte na kartu Driver a zobrazí se Driver . Například:

Jak updatovat grafické drivery?

Aktualizace ovladače zařízení

Vyberte příslušnou kategorii, aby se zobrazily názvy zařízení, a pak klikněte pravým tlačítkem na název zařízení (nebo ho stiskněte a podržte), které chcete aktualizovat. Vyberte Vyhledat automaticky aktualizovaný software ovladače. Vyberte Aktualizovat ovladač.
Jak najít chybějící ovladače? Se "Snappy Driver Installerem" můžete ve vašem systému snadno najít chybějící nebo zastaralé ovladače a aktualizovat vše najednou. Alternativně byste měli vždy provést kontrolu systému pomocí Sledování prostředků a výkonu.

Jak zjistit co mám za grafickou kartu Windows 10?

Ve svém počítači kliknete na položku Start, poté vyberete Spustit a napíšete příkaz dxdiag. V okně přepnete na záložku Zobrazení, kde uvidíte všechny informace o grafické kartě. Další možností pro zjištění typu grafické karty je stažení jednoduchého programu CPU-Z.

By Ilka Quillens

Jak zjistit rychlost grafické karty? :: Co je sdílená grafická karta?
Užitečné odkazy