Domovská stránka > J > Jak Si Zašifrovat Disk?

Jak si zašifrovat disk?

Nástroj BitLocker

  1. Vyberte disk, který chcete zašifrovat.
  2. Zásadní je dobře si zálohovat dešifrovací klíče pro případné obnovení dat na jiném PC.
  3. Nastavte co chcete šifrovat.
  4. Zvolte verzi šifrovacího algoritmu.
  5. Kliknutím na Pokračovat zahájíte šifrování.

Přečtěte si více

Jak Sifrovat data?

Klikněte pravým tlačítkem na soubor nebo složku (nebo je stiskněte a podržte) a vyberte Vlastnosti. Vyberte tlačítko Upřesnit a zaškrtněte políčko Šifrovat obsah a zabezpečit tak data. Výběrem tlačítka OK zavřete dialogové okno Upřesnit atributy, vyberte Použít a pak vyberte OK. Také, jak obejít bitlocker? Krok 1: Po spuštění operačního systému Windows přejděte na Start -> Ovládací panely -> Šifrování jednotky BitLocker. Krok 2: Klikněte na možnost „Zakázat automatické odemykání“ vedle jednotky C. Krok 3: Po zakázání možnosti automatického odemknutí restartujte počítač. Doufejme, že váš problém bude po restartu vyřešen.

Může se také zeptat, jak zabezpečit externí hdd?

HDD Safeguard je software pro ochranu vašich soukromých souborů na externím diskovém zařízení. Zabezpečení je založeno na ochraně heslem a šifrování pomocí AES 256bitového klíče. Pracuje s portabilními disky, ať už se jedná o HDD (pevný disk), SSD nebo USB flash disk. Jak zašifrovat zprávu do textu? Nejprve do pole „Napište text...“ zadejte vstupní text (překladač překládá i písmena s háčky a čárkami). Následně v řádcích tlačítek „Úprava textu“ nebo „Šifrování“ pod vstupním textem vyberte způsob úpravy textu nebo šifrování a můžete šifrovat. Upravený text se následně objeví v okně pod tlačítky.

Jak odstranit šifrování disku?

Stiskněte [Nástroje správce]. Stiskněte [Nastavení šifrování dat zařízení]. Stiskněte [Zrušit šifrování]. Zvolte data která nechcete resetovat, ale přenést na pevný disk. Jak na šifrování? Nejjednodušším způsobem je pak napsat zprávu například ve Wordu, takto získaný soubor následně zašifrovat vhodným programem a zašifrovaný soubor přiložit ke zprávě jako přílohu. Heslo pro dešifrování je pak potřeba druhé straně zaslat jiným způsobem, například prostřednictvím SMS.

Jak Šifrovat?

Jak šifrovat: Šifrování je velmi jednoduché - jednoduše píšeme zprávu pozpátku, přitom si ale dáváme pozor na to, aby se písmeno Ch napsalo jako Ch a ne jako HC. Jak dešifrovat: Pokud chceme dešifrovat, prostě text přečteme pozpátku. Jak rozšifrovat text? Jednoduché rozšifrování textu (Caesarova šifra, ROT13). Princip tohoto šifrování je založen na tom, že každé písmeno zprávy je během šifrování zaměněno za písmeno, které se abecedně nachází o pevně určený počet míst dále. Více o Caesarově šifře na Wikipedii zde nebo o ROT13 zde.

Jak vypnout BitLocker?

Pokud chcete z nějakého důvodu vypnout šifrování jednotky nástrojem BitLocker přejděte do »Ovládací panely | Systém a zabezpečení | Nástroj BitLocker Drive Encryption«, vyberte jednotku kde chcete šifrování vypnout a klikněte na odkaz »Vypnout nástroj BitLocker«.

By Lewison

Jak vypnout BitLocker v biosu? :: Jak psát prodejni texty?
Užitečné odkazy