Domovská stránka > J > Jak Zvýšit Výkon Notebooku Win 10?

Jak zvýšit výkon notebooku Win 10?

Co se dozvíte v článku

  1. Restartujte počítač
  2. Nastavte na počítači pomocí posuvníku režimu napájení maximální výkon.
  3. Upravte nastavení týkající se vzhledu.
  4. Odeberte programy zbytečně spouštěné při zavádění operačního systému.
  5. Zastavte procesy, které zahlcují systémové prostředky.
  6. Vypněte indexování

Přečtěte si více

Proč se mi zpomaluje počítač?

Jedním z hlavních důvodů zpomalení chodu PC je nedostatek paměti RAM. To se projeví zejména při zátěži počítače, například při spuštění počítačové hry. Řešení je jednoduché a v dnešní době už ani ne příliš nákladné - dokupte si více operační paměti. Tak jak otestovat procesor? To, zda procesor, počítač, celý systém a komponenty fungují spolehlivě, může ale ověřit pomocí zátěžového testu. Pro toto testování použijte například volně dostupný program CPU Stability Test. Stačí rozbalit ZIP soubor do libovolného adresáře a spustit tento nástroj.

Jak vytížit procesor?

Max CPU je nástroj pro zjištění maximálního zatížení CPU jednotek. Program není třeba instalovat, jedná se o přenosnou verzi, kterou stačí spustit. Uživatel si zvolí jednotky, které chce zatížit. Příkazem k potvrzení program začne konat svou práci - maximalizuje zatížení jednotlivých procesorů. Jak zjistit stav procesoru? Vedle výkonu počítače nás často zajímá i efektivita chlazení, otáčky ventilátorů či provozní napětí procesoru. Dobrým monitorovacím prostředkem je v tomto případě software HWMonitor, který nám v přehledné tabulce zobrazí všechny známé hodnoty v reálném čase a také hodnoty minimální a maximální.

Jak zjistit co zatěžuje procesor?

Co nejvíce zatěžuje procesor a spotřebovává paměť, zjistíte celkem snadno ve správci úloh. Ten můžete vyvolat např. trojhmatem CTRL+SHIFT+ESC. Na záložce „Procesy“ jsou zobrazeny všechny aktuálně běžící procesy a u každého je i uvedeno, kolik spotřebovává paměti a na kolik procent vytěžuje procesor. Můžete se také zeptat, co delat kdyz je notebook pomalý? Tím by mělo dojít k odstranění zbytečných souborů, které nejen zabírají místo, ale mohou mít vliv na odezvu systému.

  1. Čištění pomocí programu CCleaner.
  2. Oprava registrů CCleanerem.
  3. Kontrola programů spouštěných se systémem.
  4. Defragmentace pevného disku.
  5. Kontrola teplot zařízení
  6. Kontrola stavu pevných disků

Co zpomaluje disk?

Nedostatek místa na disku zpomaluje reakci systému při čtení, nebo zápisu dat. Kontrolu můžete provést takto: V Průzkumníku Windows, v položce Tento počítač najdete přehled svých disků. Pro optimální běh by mělo zůstat alespoň 15 % volného místa na každém disku. Jak zjistit komponenty v PC Windows 10? Jak zjistit informace o systému

  1. Do „černého okna“ napište SYSTEMINFO a stiskněte Enter.
  2. Vypíšou se vám informace o operačním systému i hardware. Z těch nejdůležitějších bych vybral tyto:
  3. Kdo chce vědět o svém počítači nebo notebook jestě více infomací, tomu doporučuji tyto diagnostické programy: HwInfo.

Podle toho, jak se zbavit prachu v pc?

Mnohem efektivnější je použít sprej se stlačeným vzduchem nebo kompresor. (Pokud nedisponujete ani jedním, můžete se samozřejmě pokusit vyfoukat prach pumpičkou na kola nebo dokonce ústy. Tímto způsobem však PC zbavíte prachu jen částečně.)

By Latrina

Co určuje výkon procesoru? :: Jak zjistím výkon PC?
Užitečné odkazy