Domovská stránka > J > Jak Zvýšit Výkon U Notebooku?

Jak zvýšit výkon u notebooku?

Výkon

  1. Otevřete Nastavení a pak vyberte Systém > Úložiště.
  2. V části Správa úložiště zapněte Inteligentní úložiště.
  3. Výběrem > u Inteligentního úložiště ho nakonfigurujte.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, jak často čistit počítač od prachu?

Takze pokud si clovek omezi veci ktere produkuji prach a obcas uklizi, tak PC staci cistit, tak jednou za 1-5 let. FD ma filtry, pres ktere se dovnitr dostane jen malo velmi jemneho prachu a cisteni samotnych filtru je otazka 3 minut. Jak se správně pečovat o svůj notebook? K pravidelné péči o notebook patří i vnější očista. V tomto ohledu je sice nejlepší prevence, to znamená nejíst a nepít u notebooku, aby se pod klávesy nedostaly drobky nebo tekutina, ale kdo z nás tak opravdu činí? Na vyčištění upatlané klávesnice nikdy nepoužívejte vodu a papírový ubrousek!

Proč je notebook pomalý?

Poznámka: Hardwarové specifikace počítače mohou být důvodem pro pomalý běh systému. Vaše CPU nemá dostatečnou frekvenci, nemáte dostatečně velkou operační paměť, nebo používáte pevný disk, který není SSD apod. Jak zastavit hučení počítače? Hlučné pc může být také díky tomu, že máte hlučný hard disk. Často „cvrlikají“ disky staré nebo ty, které už moc dlouho nevydrží a brzy přestanou fungovat. Pokud chcete pc nebo notebook zrychlit, ale také jej hlavně ztišit, vyměňte harddisk starý za nový SSD.

Lidé se také ptají, jak odstranit hučení počítače?

Pokud se ventilátor počítače hlasitě otáčí po dobu delší než 20 sekund, může se jednat o problém s ventilátorem nebo může docházet k přehřívání počítače. Upravte nastavení napájení, nechte počítač několik minut vychladnout a pak řešte potíže s hlučným ventilátorem. Jak odhlučnit počítač? Zvuk, který je produkován lopatkami ventilátoru, naráží do stran skříně a vytváří hluk, a proto je zapotřebí zajistit jeho pohlcování. K tomu můžeme použít materiály jako jsou koberce, molitany, karimatky či polystireny, měly by být husté, měkké, o tloušťce max. 2 až 3 centimetrů.

Jak ztišit chlazení notebooku?

Nahradit je můžete účinnějšími modely. Ty se skládají z mohutné pasivní kovové části, která je chlazena velkým ventilátorem s nižším počtem otáček. Takové chladiče sníží hluk v počítači téměř na neslyšitelnou hranici. Jak ztlumit počítač? Z konkrétních modelů je velmi oblíbený GELID Solutions Tranquillo se čtveřicí výkonných heatpipe. Trošku náročnější uživatelé vloží své finance do opěvovaného řešení společnosti Noctua, která patří na samotnou špičku tohoto oboru.

Jak zvýšit otáčky ventilátoru v notebooku?

Rychlost otáček ventilátoru jde dána nastavením BIOSu, který to řídí podle teplot uvnitř počítače (procesor, řadič, grafika,) Může na to mít vliv i výkov procesoru. Pokud vzroste, může BIOS preventivně zvýšit otáčky chladiče. Rozhodně to neřídí Windows.

By Kruger

Jak zjistit vir v iPhone? :: Jak vyčistit NTB?
Užitečné odkazy