Domovská stránka > J > Jak Vycistit Win 81?

Jak vycistit Win 81?

Stejně jako mnohé další věci, jsou i některé tzv. systémové nástroje ve Windows 8 na první pohled nešikovně skryty. Týká se to i nástroje „Vyčištění disku“. Nejrychlejší způsob, jak se k němu dostat, je přes panel „Spustit“, do kterého zadejte příkaz cleanmgr, kterým se „Vyčištění disku“ okamžitě spustí.

Přečtěte si více

Jak Defragmentovat SSD?

Pravým tlačítkem myši klepněte na HDD, který chcete defragmentovat, nebo na SSD, na kterém chcete manuálně spustit operaci TRIM a následně klepněte na tlačítko Optimalizovat. Po klepnutí na tlačítko Změnit nastavení. Můžete zvolit, jak často bude probíhat defragmentace, a které disky do ní budou zahrnuty. Jak optimalizovat SSD disk? Do příkazového řádku napište »powercfg-H off« a příkaz odešlete pomocí [Enter]. Tím režim hibernace zakážete. Mimochodem, vymazáním souboru » hyberfil. sys« z kořenového adresáře, do kterého se ukládá obsah operační paměti při hibernaci, si uvolníte na disku poměrně dost prostoru.

Jak šetřit SSD disk?

#1: Vypněte defragmentaci SSD disku

Vyhledejte ve svém počítači pojem Defragmentace. V otevřené tabulce vidíte své disky a jejich typ. Pokud máte své SSD nadepsáno správně, nemusíte se ničeho obávat. V opačném případě je potřeba přepnout nastavení disku uvnitř BIOSu, případně se automatické defragmentaci vyvarovat.
A další otázka, jak udělat místo v počítači? Nástroj Vyčištění disku otevřete tak, že kliknete na tlačítko Start. Do vyhledávacího pole zadejte Vyčištěnídisku a v seznamu výsledků vyberte Vyčištění disku. Pokud se zobrazí výzva, vyberte jednotku, kterou chcete vyčistit, a pak vyberte OK.

Jak vycistit Windows 10?

Vyčištění disku v Windows

  1. Do vyhledávacího pole na hlavním panelu zadejte vyčištění disku a v seznamu výsledků pak vyberte Vyčištění disku.
  2. Vyberte jednotku, kterou chcete vyčistit, a pak vyberte OK.
  3. V části Soubory, které budou odstraněny vyberte typy souborů, které chcete odstranit.
  4. Vyberte OK.
Jak kvalitně vyčistit počítač? Základní očista. Ve Windows je již několik verzí dostupný nástroj Vyčištění disku, který zajistí hrubý úklid odstraněním nepotřebných dat. Pro jeho nejrychlejší spuštění stiskněte klávesu Win a vepište cleanmgr. Doporučujeme jej rovnou spustit jako administrátor po kliknutí pravým tlačítkem.

Může se také zeptat, jak vyčistit paměť notebooku?

Vypínejte počítač

Vzhledem k tomu, že se do paměti postupně ukládají stále nová data, může to však především méně výkonné přístroje zpomalovat. Paměť se vyčistí úplným vypnutím počítače či notebooku, kde je využívání režimu spánku častější.
Jak zrychlit SSD disk? Nastavení ssd disku v biosu. Klikněte na kategorii Integrated Peripherals. U záložky OnChip SATA Type změňte nastavení z Native IDE na AHCI. To by mělo stačit – přepnout z IDE na AHCI.

Pokud jde o to, jak dlouho vydrzi data na ssd?

Pokud necháme naše SSD pro 40°C pracovní prostředí v místnosti o teplotě 30 °C, pak by mělo vydržet s neporušenými daty asi jeden rok a ze zvyšující se teplotou se výdrž rapidně zkracuje.

By Eileen Torstrick

Jak zacházet s SSD diskem? :: Jak udělat místo v pocitaci?
Užitečné odkazy