Domovská stránka > J > Jak Vytvořit Bitovou Kopii Disku?

Jak vytvořit bitovou kopii disku?

Ve Windows 10 klikněte pravým tlačítkem myši na »Start« a z nabídky vyberte »Ovládací panely«. V Ovládacích panelech přejděte na »Systém a zabezpečení | Zálohování a obnovení«. V okně Zálohování a obnovení (Windows 7) klikněte na odkaz »Vytvořit bitovou kopii systému«.

Přečtěte si více

Pokud jde o to, jak vytvořit obraz disku ve windows 10?

Vytvoření souboru ISO pro Windows 10

  1. Na stránce pro stažení Windows 10 si stáhněte nástroj pro vytváření médií tak, že vyberete Stáhnout nástroj a potom spusťte nástroj.
  2. V tomto nástroji vyberte Vytvořit instalační média (USB flash disk, DVD nebo soubor ISO) pro jiný počítač > Další.
Když to vezmeme v úvahu, co je to obraz disku? neboli image disku je soubor, nebo několik souborů, který obsahuje přesnou kopii pevného disku, ze kterého byl tento obraz vyroben, včetně funkčního operačního systému (pokud byl na disku, ze kterého image pochází), instalovaných programů, uživatelských nastavení a dat.

Jak klonovat disk Alza?

Jak naklonovat pevný disk

  1. Na úvodní obrazovce Macrium Reflect zvolte disk, který chcete klonovat, a vyberte jemu náležící možnost „Clone this disk…“.
  2. V nově otevřeném okně klikněte na „Select a disk to clone to…“ a vyberte disk, na který chcete klonovat.
Jak klonovat disk? Pokud zdrojový pevný disk obsahuje pouze data, neobsahuje operační systém a zavaděč systému, pak stačí obsah zdrojového disku jednoduše zkopírovat na disk cílový. Pokud ale zdrojový disk obsahuje operační systém, pak bude potřeba použít nástroj určený pro klonování disku. Pouhé zkopírování dat v tomto případě nestačí.

Jak vytvořit bitovou kopii Windows?

Vytvoření bitové kopie systému

Napište a vyhledejte [Ovládací panel] v panelu hledání Windows① a pak klikněte na [Otevřít]②. V poli Systém a zabezpečení vyberte možnost [Zálohování a obnovení (Windows 7)]③. Vyberte možnost [Vytvořit bitovou kopii systému]④.
Jak otevřít soubor bitové kopie disku? Chcete-li otevřít soubor bitové kopie disku v okně programu, postupujte takto:

  1. V okně programu UltraISO přejděte do nabídky „Soubor“ a v kontextové nabídce klikněte na „Otevřít“.
  2. V okně Průzkumníka vyberte bitovou kopii ve formátu ISO.
  3. Okno UltraISO zobrazuje obsah souboru v pravé horní části.

Co je to bitová kopie systému?

Bitová kopie systému je kopií veškerých dat na svazku jednotky. Dojde-li k selhání pevného disku nebo poškození kritických souborů softwaru (systém počítače je například napaden virem), můžete obnovit všechny soubory pomocí bitové kopie systému, a vrátit tak do počítače veškerý obsah. Jak klonovat disk Windows 10? Vyberte disk, ze kterého chcete klonovat a níže potom klikněte na tlačítko Clone this disk. V dalším kroku si vyberte disk, na který chcete klonovat (cílový, tedy ten nový). Na starém disku budete mít možná více jednotek. Tlačítkem Copy selected partitions provedete klonování těch označených na nový disk.

Jak vytvořit image Windows?

Jedna ze snadných cest jak vytvořit ISO Image (ale obecně i naklonovat disk) je třeba DataNumen Disk Image . Zdarma dostupné software (freeware) pro Windows, kde prostě „naklonujete“ váš pevný disk do ISO souboru. Pokud budete chtít „klonovat“ disk v Linuxu, tak dobré řešení je CloneZilla.

By Quintana

Jak vytvořit obraz systémového disku? :: Jak vytvořit ISO obraz disku?
Užitečné odkazy