Domovská stránka > J > Jak Vytvořit Myšlenková Mapa?

Jak vytvořit myšlenková mapa?

Co jsou myšlenkové mapy?

  1. Začněte ve středu papíru, který bude položený na šířku.
  2. Obecně se doporučuje užívat co nejvíce obrázků, symbolů či dalších značek, které vám pomohou v chápání mapy a jejím používání.
  3. Pro každou větev používejte jinou barvu.
  4. Nekreslete rovné čáry či slova do bublinek.

Přečtěte si více

Jak vytvořit mentální mapu?

Jak na mentální mapu

  1. Mapu vždy začněte tvořit uprostřed na šířku položeného čistého papíru.
  2. Ústřední myšlenku vyjádřete obrázkem, symbolem.
  3. Používejte barvy, inspirujte tím svůj mozek.
  4. K centrálnímu obrázku připojte hlavní větve, k nim větve druhé úrovně atd.
  5. Větve zakreslujte jako křivky, nenuďte svůj mozek!
Lidé se také ptají, jak funguje myšlenková mapa? Myšlenková mapa představuje grafické uspořádání hlavních myšlenek (klíčových slov), a to i s vyznačenými vzájemnými vztahy. Používá se nejen v marketingu a managementu, ale také při učení nebo řešení různých problémů. Koncept myšlenkové mapy rozšířil mezi lidi v 60. a 70.

Co je to mentální mapa?

Myšlenková mapa (někdy také mentální mapa) je grafické uspořádání klíčových slov, doplněné obrázky vyznačující vzájemné vztahy a souvislosti. Může být využívána například k učení, plánování nebo řešení problémů. S vynálezem myšlenkových map přišel v 60. letech 20. Jak má vypadat Myslenkova mapa? Myšlenková mapa vypadá jako pavouk, který má jedno základní tělo, hlavní slovo. Toto slovo je záchytným bodem, okolo kterého se všechno točí a odvíjí. K vytvoření myšlenkové mapy potřebujete prakticky jenom tužku a papír.

Může se také zeptat, jak se ucit pomocí myšlenkové mapy?

Do mapy se doporučuje kreslení různých obrázků, symbolů, vybarvování větví různými barvami…. Myšlenkové mapy mají být stručné a přehledné, proto se zde nepoužívají celé věty ale jen klíčová slova, stručná hesla nebo krátká slovní spojení. PS: Všeobecná pravidla, která se doporučují, nemusíte vždy nutně dodržovat.

By Niels

Jak přidat novou složku? :: Jak udělat Bezovou barvu?
Užitečné odkazy