Domovská stránka > K > Kdo Byl Brahma?

Kdo byl Brahma?

Brahmá (v písmu dévanágarí: ब्रह्मा Brahmá) je hinduistický déva (bůh), kterému v konceptu Trimúrti (ústřední božské trojice, kam patří též Šiva a Višnu) náleží úloha stvořitele vesmíru. Neměl by být zaměňován s brahman (i brahma), což je abstraktní prvek božství – zcela nepopsatelný základ všeho.

Přečtěte si více

Kdo založil hinduismus?

Nejautoritativnější teorie vzniku světa pochází z Manuova zákoníku (Manu smrti), podle níž je stvořitelem celého světa bůh (déva) Brahma. Svět netrvá věčně, ale je periodicky ničen a znovu tvořen (čas je v hinduismu cyklický). Kdy bude nový Avatar? Disney chystá další tři díly Hvězdných válek. Nový Avatar bude až na konci roku 2021.

Kolik vydělal film Titanic?

Titanic
Distribuce20th Century Fox Paramount Pictures
Rozpočet200 000 000 $
Tržby2 187 463 944 $
Ocenění11 Oscarů
Jak smazat profilovou fotku na Messengeru? Klepněte na Fotky a pak vyberte album Profilové obrázky. Klepněte na obrázek, který chcete odstranit. Klepněte na Další možnosti a pak na Upravit. Klepněte na Odstranit.

Kam Messenger uklada Fotky?

V horní části klepněte na ikonu vašeho profilu, dále vyberte Fotky a média a aktivujte přepínač Ukládat fotky a videa. Od této chvíle se budou automaticky stahovat do zařízení a vy k nim budete mít přístup prakticky v jakékoli situaci. Jak upravit Fotky v Messengeru? Pokud jste nějakou fotku v Messengeru vyfotili, tak ji můžete upravit před posláním. Jestliže pak nějakou fotku posíláte z galerie, tak ji označte, a poté klepněte vlevo dole na Upravit. K fotkám tak jednoduše můžete cokoliv přikreslit, přidat samolepky či text, anebo fotku můžete oříznout.

Kolik lidí uznává buddhismus?

Ačkoliv buddhismus zůstává stále nejrozšířenější v Asii, jeho jednotlivé školy můžete dnes nalézt na celém světě. Odhady se pohybují mezi 350 milióny až 550 miliony lidí, v současné Indii však buddhismus téměř vymizel. Kde prevlada buddhismus? Zastánci Buddhismu jsou nejvíce rozšířeni v Asii, ale není to pravidlem. Buddhisté jsou po celém světě a vzhledem k povaze této filozofie je složitější je počítat. Mnoho lidí následuje buddhistické zásady, ale k buddhismu se aktivně nehlásí. Oficiální čísla říkají, že buddhistů je na světě asi 530 milionů.

Jak se jmenuje Bůh judaismu?

Boží jméno je v písemné formě, jak ji zachycuje Bible, vyjádřeno souhláskami JHVH. Bůh se oslovuje výrazy jako Hospodin, heb. hašem, adonaj, elohejnu, atd. Tento původně židovský monoteismus se stal přímým základem pozdějšího židovství – judaismu – a čerpalo z něj též křesťanství.

By Elliott

V čem dělat bannery? :: Kdo je to Avatar?
Užitečné odkazy