Domovská stránka > J > Jak Rozdělit Sloupec V Excelu Na Dva?

Jak rozdělit sloupec v Excelu na dva?

Vyberte buňku, Oblast nebo celý sloupec obsahující textové hodnoty, které chcete rozdělit. Na kartě Data klikněte ve skupině Datové nástroje na položku Text do sloupců. Podle pokynů v Průvodci převodem textu do sloupců určete, jak chcete text rozdělit do samostatných sloupců. v Průvodci převodem textových sloupců.

Přečtěte si více

Jak psát text v Excelu pod sebe?

Pokud chcete v buňce na listu začít psát nový řádek textu nebo mezi řádky či odstavce umístit mezeru, vložte zalomení řádku stisknutím Alt+Enter. Poklikejte na buňku, do které chcete vložit zalomení řádku (nebo buňku vyberte a stiskněte F2). Jak rozdělit text v buňce Excelu? Vyzkoušejte to!

  1. Vyberte buňku nebo sloupec s textem, který chcete rozdělit.
  2. Vyberte Data > text do sloupců.
  3. V Průvodci převodem textu na sloupcevyberte Možnost s oddělovači > Další.
  4. Vyberte oddělovače dat.
  5. Vyberte Další.
  6. Vyberte cíl v listu, kde se mají zobrazit rozdělená data.
  7. Vyberte Dokončit.

Jak sloučit buňky?

Sloučení buněk

  1. Klikněte na první buňku a stiskněte Shift a pak klikněte na poslední buňku v oblasti, kterou chcete sloučit. Důležité informace: Ujistěte se, že data obsahuje jenom jedna z buněk v oblasti.
  2. Klikněte na Domů > Sloučit a zarovnat na střed.
Jak rozdělit číslo v Excelu? V excelu je funkce "ČÁST(bunka;zacatek;pocet znaku)". Takže když v bunce A1 mám nějaké číslo a v buňce B1 se použije tato funkce - "=ČÁST($A1;1;1)" v C1 pak "=ČÁST($A1;2;1)" v D1 pak "=ČÁST($A1;3;1)" atd. tak to bude fungovat.

Jak převést řádky na sloupce?

Transponovat lze samostatné řádky/sloupce nebo celé tabulky.

  1. Označte myší řádek/sloupec a zkopírujte data do schránky Ctrl + C .
  2. Nastavte se na první cílovou buňku.
  3. Přejděte do menu Úpravy a kliněte na Vložit jinak....
  4. V nabídce zaškrtněte Transponovat.
  5. Potvrďte vložení tlačítkem OK .
Jak nahradit text v Excelu? Pokud chcete nahradit text nebo čísla, stiskněte Ctrl+H nebo přejděte na Domů > Najít & Vyberte > Nahradit. Do pole Najít zadejte text nebo čísla, která chcete najít. Do pole Nahradit vložte text nebo čísla, která chcete použít k nahrazení hleda ového textu.

Jak udělat sloupce v Excelu?

Vložení sloupce/řádku v Microsoft Excel

Nejdříve označíme sloupec/řádek, před který chceme sloupec/řádek vložit a použijeme klávesovou zkratku Ctrl + + (klávesa + na nemerickém bloku klávesnice). Sloupec/řádek lze také vložit pomocí příkazu na kartě Domů | skupině Buňky | tlačítko Vložit.
Jak psát pod sebe? Stačí zmáčknout Alt + Enter.

Lidé se také ptají, jak vložit text do excelu?

Po instalaci Kutools pro Excel, prosím, postupujte takto:(Zdarma ke stažení Kutools pro Excel nyní!) 1. Vyberte rozsah, do kterého chcete přidat text, a poté klikněte Kutools > Text > Add Text. 2, Add Text Zobrazí se dialogové okno a zadejte zadaný text a určete určitou pozici, do které chcete text vložit do polí.

By Whipple Bazer

Jak otočit text ve Wordu o 90 stupňů? :: Jak odstranit PNG?
Užitečné odkazy