Domovská stránka > C > Co Je Bahnění U Ovce?

Co je bahnění u ovce?

Bahnice je název dospělé ovce, proto bahnění. Teď ale vše popořadě, beran je ve stádě od listopadu do ledna a první jehňátka přicházejí na svět na začátku dubna. Ovce je březí cca 150 dní. Plemeno, které chováme mívá jedno až dvě jehňata, ale i trojčata jsou možná.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, co nesmí koza?

Ovce a kozy jsou přežvýkavci. Do jejich přirozeného jídelníčku chleba a rohlík nepatří. Důkazem je smrt několika zvířat na biofarmě v Dolních Křečanech. Další tragédii zabránila všímavá redaktorka Veronika Dašková, která přímo při natáčení upozornila farmáře na kozu, která měla pusu přecpanou chlebem. Když to vezmeme v úvahu, kde se pasou ovce? Pasáčci celý den stádo hlídají a také kontrolují, zda ovce spásají jen území, která jsou k pastvě skutečně určená. V tuto chvíli se dvě stáda pasou v Prokopském údolí, na ovečky můžete narazit také v Bohnicích a na Podbabských skalách.

Tak co je to intenzivní zemědělství?

Intenzivní zemědělství je přístup k zemědělské výrobě, který se snaží o co největší zisk na malé ploše. K tomu dopomáhá velké množství zemědělské techniky. Co je intenzivní hospodářství? Extenzivní chov je způsob chovu hospodářských zvířat, při kterém je na co nejmenší možnou míru omezený vklad kapitálu a lidské práce na jednotku obhospodařované plochy. Výnosy z hektaru jsou malé. Pokud tento chov poskytuje hospodářsky využitelné živočišné produkty, jedná se o extenzivní živočišnou výrobu.

Co je to intenzivní živočišná výroba?

INTENZIVNÍ TYPY ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY:

Přes letní měsíce se dobytek pase ve vyšších polohách. V zimě je dobytek ustájen. 2) intenzivní stájový chov – charakteristický pro převážnou část střední, jižní a jihovýchodní Evropy. Při tomto typu chovu je hlavním příjmem ze zemědělství rostlinná výroba.
Podle toho, jak často krmit kozu? Kozám se seno předkládá v denní dávce cca 2 až 3,5 kg. Seno se zkrmuje nejdříve po 6 až 8 týdnech od usušení, aby se tzv. "vydýchalo", jinak hrozí poruchy zažívání.

Kde chovat kozy?

Koza je poměrně otužilé zvíře, na zimu ale bude potřebovat ustájení v zatepleném chlívku, nebo alespoň v jednoduchém přístřešku. „V případě, že budete mít kozy v zimě ustájené a na jaře budou na pastvě, přechod na pastvu musí být pozvolný, aby si zvířata zvykla na čerstvou píci,“ radí Jana Šuterová. Co potřebuje koza? K ustájení potřebuje suchý chlívek s podestýlkou, zelené krmení, seno, jádro, vitaminový liz a samozřejmě nezávadnou vodu. Pokud si chce ale zahrádkář pořídit zvíře pouze na vypásání trávníku, je lepší ovečka. Stačí ji vypustit na zahradu a žádnou zvláštní péči nepotřebuje.

Co nesmi jíst ovce?

Nebezpeční může být například jetel bílý, který obsahuje kyanid a při spasení 2 kg tohoto, na první pohled nevinného plevele, může ovce o hmotnosti 50 kg uhynout. V pozoru byste měli být i před pryskyřníkem prudkým nebo třezalkou.

By Adim Bulisco

Co jsou to sociální media? :: Co to je pastevectví?
Užitečné odkazy