Domovská stránka > C > Co Je Šahíd?

Co je šahíd?

Každý, kdo před smrtí vyslovil šahádu, je šahíd (vyznavač) a je způsobilý nastoupit cestu do ráje. Později termín "šahíd" nabyl významu "mučedník, padlý za svatou věc islámu".

Přečtěte si více

Co je symbolem islámu?

Jako symbol islámské víry často najdete hvězdu a půlměsíc. Tento znak je například na vlajce Turecka nebo Pákistánu. Co to je islám? Muslim (arabsky مسلم‎) je vyznavač islámu, monoteistického abrahámovského náboženství. Femininum pro muslimku zní v arabštině „muslima“. Význam arabského slova „muslim“ je podřizující se (Alláhu).

Co slouží muslimům k modlitbám?

Modlitbu je možno konat kdekoli, avšak v mešitě je považována za prospěšnější. Důležité je pouze to, aby zvolené místo bylo zbaveno nečistoty. Proto je obvyklá modlitba na koberečku, často se vzorem mešity, k zajištění čistého prostoru ale postačí i plášť nebo jiná vhodná podložka. Také, jak se nazývá muslimský kostel? Mešita; kostel; islám; křesťanství; estetika; islámské umění; křesťanské umění; sakrální architektura; Hagia Sofia; mešita a katedrála v Córdobě; mudéjarské umění.

Co to je hidžra?

Hidžra je arabské slovo překládané jako „přerušení kmenových a rodových svazků a vztahů a navázání nových“, které se používá pro událost přesídlení proroka Mohameda z Mekky do Medíny roku 622, což je událost definující počátek islámského letopočtu. Co je to džihád? Džihád (arabsky جهاد‎) je termín označující náboženskou povinnost muslimů usilovat o rozšiřování islámu ve vlastním srdci i ve světě.

Můžete se také zeptat, jaký je symbol křesťanství?

Kříž – kříž je nejznámějším symbolem křesťanství. Jeho původ lze spatřovat ve způsobu Kristova umučení. Z jednoduchého kříže byla odvozena řada jeho specifických podob, z nichž některé jsou používány pouze ve specifickém významu v rámci určitých skupin (např. Tak co symbolizuje mesic? Měsíc symbolizuje znovuzrození. Je to symbol ženství, který představuje rytmus času, protože ztělesňuje cyklus. Fáze měsíce symbolizují nesmrtelnost a věčnost, osvícení a také temnou stránku přírody samotné.

Co znamená symbol slunce?

Slunce bylo ve starověku v mnoha kulturách uctíváno jako božstvo. Ve starověkém Římě se bůh slunce nazýval Sol, v antickém Řecku byl bohem Slunce Helios a ve starověkém Egyptě pak Ré, Ra či Amon. Většina kultur považovala Slunce za symbol života a znovuzrození, pravděpodobně to bylo spojeno s jeho pravidelným východem.

By Gathard

V co věří islám? :: Kolik stál prvni mobilní telefon v USA?
Užitečné odkazy