Domovská stránka > C > Co Vyvazi Japonsko?

Co vyvazi Japonsko?

Japonské strojírenství tvoří necelou pětinu všech vývozů. Japonsko vyváží v této kategorii především generátory, počítače a jejich součásti či polovodiče. Zatímco výroba generátorů či polovodičů meziročně klesla skoro o pětinu, výroba počítačů zaznamenala desetiprocentní nárůst.

Přečtěte si více

Co pochází z Japonska?

O něco jednodušší je připravit si japonské suši, ideálně z rýže nikiši, omáčky sušinoko a mořské řasy nori. Náplň rýžových válečků je různá – od uzeného lososa po avokádo. Jediný, kdo si těchto dobrot při večírcích neužije, jsou gejši. Tak kolik má japonština pádu? Jak už vyplývá ze předchozí otázky, japonština jako mluvený jazyk je ve srovnání s písmem vyloženě pohodová procházka. Neohýbá podstatná jména pomocí pádů a slovesa nerozlišují osoby. Lehkost japonštiny vás uvede do napínavého vyčkávání. Je až tak benevolentní, že totiž nerozlišuje jednotné a množné číslo.

Jak dlouho trvá naučit se japonsky?

A.cz: Jak těžké je naučit se japonské znaky? To je velmi individuální, jelikož všichni používáme paměť jinak. První dvě abecedy, hiragana a katakana, jsou ale opravdu jednoduché, naučit se je můžete třeba již za měsíc, protože mají dohromady něco málo pod sto znaků a nikdy nejsou složité. Jak těžké je naučit se japonsky? Japonština se často objevuje v čele žebříčků obtížnosti. To by ale rozhodně zájemce o studium nemělo odradit. Japonština především ze začátku mnohé uchvátí svou logickou stavbou a systematičností. Přispívá k tomu hlavně absence několika gramatických kategorií běžných v evropských jazycích.

Kdy se používá katakana?

Pro katakanu 片仮名 jsou typické rovné a ostré křivky. Její použití je zaměřeno především na zápis převzatých slov z jiných jazyků, citoslovcí, přepis cizích jmen (s výjimkou čínských a korejských), ale také na zápis některých odborných termínů, názvů zvířat, rostlin apod. Podle toho, kolik znaků má katakana? Katakana (psáno カタカナ v katakaně a 片仮名 v kandži) je jedno ze dvou (druhým je hiragana) japonských slabičných písem (ve slabičném písmu jeden znak představuje celou slabiku), sestávající ze 48 symbolů (47 slabičných symbolů a písmeno n).

Jak se naučit japonskou abecedu?

Učte se znaky hiragany a katakany zároveň

Znaky obou fonetických slabičných abeced jsou rozdílné, ale jejich zvuky jsou stejné. Učte se tedy oba systémy zároveň, ušetříte tak spoustu času. Znaky jednoho systému si označte jednou barvou, znaky druhého zase jinou barvou. Dejte obě tabulky se zápisy dohromady.
Co je to Arigato? Arigato Maeve. Děkuji Maeve. Hai. complete loyalty and discretion.

Tak jak se řekne japonsky dobrý den?

おはようございます。ohajó gozaimasDobré ráno.
おはよう。ohajóDobré ráno. (neformálně)
こんにちは。konničiwaDobré odpoledne./Dobrý den.
こんばんは。konbanwaDobrý večer.
おやすみなさい。ojasuminasaiDobrou noc.

By Nealy Wanous

Jak Kopírovat a vkladat na Macu? :: Jak psát japonské znaky na klávesnici?
Užitečné odkazy