Domovská stránka > C > Co Je To Čárový Kód?

Co je to čárový kód?

Čárový kód je prostředek pro automatizovaný sběr dat. Je tvořen černotiskem vytištěnými pruhy (v některých novějších verzích kódu mozaikou) definované šířky, umožňující přečtení pomocí technických prostředků – čteček (pro jednorozměrné kódy) či skenerů (pro jedno- i dvourozměrné kódy).

Přečtěte si více

Když to vezmeme v úvahu, jak číst ean kód?

Nemusíte to fotit.

  1. Otevřete čtečku QR kódů - výrobce čárových kódů.
  2. Klepněte na velkou kruhovou ikonu čárového kódu ve středu obrazovky.
  3. Měla by se aktivovat kamera vašeho zařízení a aplikace zobrazí to, co vidí. Umístěte čárový kód do zorného pole kamery. Aplikace z ní automaticky extrahuje informace.
Může se také zeptat, kdo přiděluje ean kód? Čísla jednotlivým státům přiděluje sdružení GS1 se sídlem v Bruselu. Čísla výrobcům přiděluje v ČR GS1 Czech Republic.

Když to vezmeme v úvahu, jak vytvorit ean kód?

Pokud chcete EAN získat, zaregistrujte se do systému GS1, který obsahuje mezinárodně platné standardy pro automatickou identifikaci a přenos informací o identifikovaných položkách, službách nebo objektech. Tyto standardy umožňují technologiím automatický sběr dat a komunikací. Jak přečíst čárový kód? Naučila se to přímo vyhledávací aplikace Google, kterou na Androidu většinou už máte. Postup je jednoduchý. Spusťte fotoaparát, namiřte na kód a dlouze podržte tlačítko Domů. Čtverečkovými kódy to ale nekončí, Google umí i čárové kódy.

Které informace obsahuje čárový kód?

Data obsažená v čárovém kódu mohou zahrnovat takřka cokoliv: číslo výrobce, číslo výrobku, místo uložení ve skladu, číslo série nebo jméno určité osoby, které je např. povolen vstup do jinak uzavřeného prostoru. A další otázka, co znamená zkratka ean? Zkratka EAN znamená European Article Number. Nejčastější EAN kód a pravděpodobně nejčastější čárový kód vůbec je EAN-13, který byl definován standardizační organizací GS1. Kódy EAN-13 jsou používány po celém světě k označování jednotlivých druhů zboží.

Co obsahuje EAN kód?

EAN, neboli European Article Number, může mít 8, 12, 13 nebo 14 znaků. Nejčastěji se používá EAN-13, který je tvořen prefixem (speciální kód pro dané zboží) nebo číslem země dodavatele (Česko má 859, Slovensko 858). Kód pokračuje číslem výrobce a pořadovým číslem produktu, které si výrobce volí sám. Když to vezmeme v úvahu, jak funguje qr kód? Abyste mohli QR kód využít, resp. se dostat k informacím „za ním“, potřebujete čtečku – aplikaci, kterou nainstalujete do svého smartphonu. Jakmile ji otevřete, aktivuje se čočka fotoaparátu, vy ji namíříte na QR kód. Aplikace sejme uložené informace a udělá požadovanou akci.

Jak vypada EAN kód?

EAN je 18místný kód, který slouží k jednoznačné identifikaci odběrného místa elektřiny. European Article Number se do češtiny přeloží jako mezinárodní číslo obchodní doložky. Tento kód vzniká při registraci nového odběrného místa elektřiny a zaniká s jeho zánikem.

By Anora

Kde zjistím EAN kód? :: Jak vystěhovat nájemníka s trvalým pobytem?
Užitečné odkazy