Domovská stránka > J > Jak Notářsky Ověřit Podpis?

Jak notářsky ověřit podpis?

Navštíví notářskou kancelář a požádá o ověření podpisu, předloží svůj platný občanský průkaz a v přítomnosti pracovníka notáře prohlásí, že podpis na smlouvě je jeho vlastním podpisem. Na smlouvu pak pracovník notáře připojí legalizační doložku o tom, že podpis byl uznán panem Novákem za vlastní.

Přečtěte si více

Jak ověřit listinu?

Ověřit listinu

Kam si zajít pro ověření podpisu či kopie listiny?

  1. 5089 na obecních a městských úřadech.
  2. 968 na pobočkách České pošty.
  3. 51 na pobočkách Hospodářské komory ČR.
  4. 426 u vybraných notářů
Jak probíhá Vidimace? Vidimací se ověří, že opis nebo kopie se doslova shoduje s předloženou listinou nikoliv však, že údaje na předkládané listině jsou v souladu s právními předpisy či pravdivé a správné. V souladu se zákonem o ověřování ověřující úřad za obsah vidimované listiny neodpovídá.

Jak se dělá úředně ověřená kopie?

Notář, městský úřad nebo pošta

První možností je zajít za jakýmkoli notářem, který vám na vaši kopii přidá notářské razítko. Potvrzení ale získáte i na každé matrice, respektive obecním úřadě, nebo na pobočkách České pošty, kde mají Český podací ověřovací informační národní terminál, tedy Czech Point.
Jak ziskat plnou moc? Plnou moc si můžete sepsat sami anebo si vzor stáhnout na internetu a následně vyplnit. Dokument musí v prvé řadě obsahovat jméno a příjmení, datum narození (popř. i rodné číslo) a adresu osoby, která plnou moc uděluje. Stejné identifikační údaje musejí být vypsány i o zmocněnci.

Co potrebuju k ověření podpisu?

Legalizace (ověření podpisu)

Při ověření podpisu je nutné, aby se osoba (žadatel), jejíž podpis má být ověřen, dostavila osobně a prokázala totožnost platným dokladem totožnosti (občanský průkaz, cestovní pas). Žadatel předloží listinu, na které požaduje ověření podpisu. Úředník provede zápis do ověřovací knihy.
Podle toho, jak ověření podpisu u nemohoucí osoby? Komfortní službu pro nemohoucí občany, kteří bydlí na území Jižního Města, nabízí Úřad městské části Praha 11. Jedná se o terénní ověření podpisu přímo v místě jejich bydliště, tedy u nich doma, a také v domovech pro seniory.

Také, kde udělat úředně ověřený podpis?

Vidimaci a legalizaci provádí krajské úřady; obecní úřady obce s rozšířenou působností; obecní úřady, jejichž seznam stanoví vyhláška č. 36/2006 Sb., o ověřování shody opisu nebo kopie s listinou a ověřování pravosti podpisu, ve znění pozdějších předpisů; újezdní úřady; Česká pošta a Hospodářská komora České republiky. Kdo provádí vidimaci? V České republice provádějí vidimaci na základě zákona o ověřování tyto orgány: krajské úřady, obecní úřady, úřady městských částí nebo městských obvodů územně členěných statutárních měst a úřady městských částí hlavního města Prahy, jejichž seznam stanoví vyhláška č.

Jak se overuje podpis?

Legalizace probíhá tak, že se žádající osoba před ověřující osobou na listinu vlastnoručně podepíše nebo podpis na listině uzná za svůj vlastní. Pokud žadatel nemůže číst nebo psát, provede se legalizace za účasti dvou svědků. Legalizace se na listině označí ověřovací doložkou a úředním razítkem.

By Talya Hurford

Co se nesmí ověřovat? :: Jak napsat životopis ve větách?
Užitečné odkazy