Domovská stránka > J > Jak Otestovat Pevný Disk?

Jak otestovat pevný disk?

Mezi klasické programy na diagnostiku pevných disků se dnes řadí například utility HD Tune, CrystalDiskInfo a Speedfan, dobrou službu vám prokáže i Hard Drive Inspector. Utility pro SMART kontrolu disků nabízejí i jednotliví výrobci - příslušný program vydala třeba společnost Western Digital, Hitachi a Seagate.

Přečtěte si více

A další otázka, jak opravit poškozený pevný disk?

Oprava dat na vašem HDD

Pomocí utility MS Windows chkdsk /r opravíte strukturu dat na disku. Kontrolu disku spustíte přes grafické rozhraní ve Windows (Win + E, klikněte pravým tlačítkem myši na disk, zvolte vlastnosti, vyberte kartu „Nástroje“ a volbu „Zkontrolovat“).
Pokud jde o to, kolik hodin vydrží disk? Zapnuto hodin - Toto je jen informativní hodnota, kolik hodin už má disk "naběháno". U hodnot řekněme do 10 000 hodin bych asi byl v klidu, to dnes disky vydrží naprosto v pohodě. Od nějakých 15 000 až 20 000 hodin bych už stav disku jednou za čas zkontroloval.

Podle toho, jak poznat vadný ssd disk?

Dalším ze skvělých způsobů, jak poznat vadný SSD disk či jak otestovat externí HDD, je využití aplikace HD Tune. Ta je na rozdíl od HDDScanu určena pro opravdu hloubkový test vašeho disku. Jak získat data z rozbitého disku? Na výběr v takovém případě máte dvě možnosti. Pokusit se o obnovu dat svépomocí např. skrze Stellar Data Recovery, který si dnes otestujeme, případně disk okamžitě vymontovat ze skříně, odnést jej do servisu, vysolit tučnou částku a pak pár dní čekat.

Pokud jde o to, jak zkontrolovat ssd disk?

To lze snadno zjistit například pomocí systémového nástroje SSD-Z. Program SSD-Z zobrazuje na záložce »Device« u položky »Bytes written« počet zapsaných bajtů. Nejnovější SSD disky většinou umožňují maximální objem zápisu, který leží v rozmezí 60 až 150 terabajtů. A další otázka, jak otestovat externí disk? CHKDSK spouštěný z grafického rozhraní Windows

Pro spuštění kontroly disku stiskněte na klávesnici kombinaci Windows + E. Tím se otevře Průzkumník Windows. Nyní si vyberte, který disk chcete zkontrolovat a klikněte na něj pravým tlačítkem myši.

Pokud jde o to, jak opravit partition?

Zkuste TestDisk. TestDisk je volně dostupný program pro obnovu ztracených diskových oddílů. Pokud nešťastnou náhodou došlo ke smazání informací o rozdělení disku z MBR tabulky a rádi byste ztracená data obnovili, TestDisk vám s tím může pomoci. Když to vezmeme v úvahu, jak spustit opravu disku? Chcete-li opravit chyby bez kontroly chybných sektorů na disku, zadejte na příkazový řádek příkaz chkdsk volume: /f a stiskněte klávesu . Chcete-li opravit chyby, chybné sektory a čitelné informace, zadejte na příkazový řádek příkaz chkdsk volume: /r a stiskněte klávesu .

Pokud jde o to, jak dlouho vydrží ssd disk?

SSD vydrží 2-3 roky.

By Elnar Harsy

Co znamená životnost TBW? :: Jak opravit vadné sektory na disku?
Užitečné odkazy