Domovská stránka > J > Jak Povolit Ssd Disk V Biosu?

Jak povolit SSD disk v BIOSu?

U SSD musíte vybrat možnost AHCI. Vstupte do systému BIOS pomocí klávesových zkratek při bootování nebo restartu počítače (kompatibilní s Windows 10). Na deskách Gigabyte musíte jít do Čipová sada a použít prvek "Režim SATA".

Přečtěte si více

Jak nastavit v BIOSu SSD?

Nastavení ssd disku v biosu. Klikněte na kategorii Integrated Peripherals. U záložky OnChip SATA Type změňte nastavení z Native IDE na AHCI. To by mělo stačit – přepnout z IDE na AHCI. Jak nastavit Windows 10 pro SSD disk? Výchozí nastavení systému Windows 10 pro jednotky SSD

Zakažte funkci ReadyBoot. Využívá funkci Superfetch / Prefetch, což je funkce, která se od Windows 7 změnila a není nutné ji pro disky SSD ve Windows 10 deaktivovat. Optimalizujte výkon SSD. Funkce TRIM je ve výchozím nastavení povolena pro disky SSD.

Jak v BIOSu nastavit další harddisk?

V BIOSu je úplně jedno, jak jsou disky seřazené. Disk, na který nainstaluješ systém, bude vždy C: (pokud ho sám nedonutíš k jinému stavu). Takže pokud máš systém na SSD, tedy na C:, máš hotovo. Data si pak ukládej na HDD. Jak zapnout SSD disk? Nastavte [Launch CSM] na [Enabled], viz níže: c. Stiskněte 'F10' pro uložení nastavení a kliknutím na [OK] restartujte zařízení. Ověřte, zda počítač deteuje pevný disk nebo SSD disk.

Také, jak zapnout disk v biosu?

Klikněte na volbu Advanced BIOS Features.

  1. Zde kliknout na položku Hard Disk Boot Priority.
  2. Rozbalí se vám nabídka First Boot Device a zde vyberete, na jakém disku máte instalaci operačního systému.
  3. Poté, co si zvolíte CD/DVD/USB, potvrďte ENTER a uložte stiskem klávesy F10.
Jak nastavit BIOS ASUS? Když ještě počítač nebude zapnutý, stiskněte a podržte tlačítko [F2] na klávesnici a pak stiskněte [tlačítko napájení] (Nepouštějte tlačítko F2, dokud se nezobrazí konfigurace BIOSu).

Jak zapnout AHCI?

Zapněte počítač a předtím, než začnou nabíhat Windows, jděte do nastavení BIOSu (obvykle se tam dostanete přes klávesy Del/F10/F1/F2), kde změňte režim disku na AHCI. Uložte nové nastavení BIOSu a restartujte. Při spuštění systému Windows bude systém detekovat změny a pravděpodobně bude požadovat nový ovladač. Jak poznat vadný SSD disk? Dalším ze skvělých způsobů, jak poznat vadný SSD disk či jak otestovat externí HDD, je využití aplikace HD Tune. Ta je na rozdíl od HDDScanu určena pro opravdu hloubkový test vašeho disku.

Jak nastavit TRIM u SSD?

Jak aktivovat TRIM na MacBooku, pokud jste si instalovali SSD disk dodatečně?

  1. Otevřete Finder.
  2. Ve složce Aplikace otevřete Terminál.
  3. Do Terminálu vložte následující příkaz sudo trimforce enable.
  4. Zadejte své heslo.
  5. Následně se vás systém zeptá, zda chcete skutečně funkci aktivovat.

By Filipe Rill

Jak funguje Skype v mobilu? :: Jak zprovoznit RAID 1 pod Windows 10?
Užitečné odkazy