Domovská stránka > J > Jak Se Píše Publicistický Styl?

Jak se píše publicistický styl?

Primární a základní jazyk užívaný publicistickým stylem je jazyk spisovný. Důležitou úlohou v tvorbě jakéhokoli útvaru publicistického stylu je tento jazyk oživovat. Každý článek by totiž měl být zajímavý, poutavý a čtivý. Každý novinář by se měl vyvarovat klišé a stejně tak i příliš velké odbornosti.

Přečtěte si více

Jak správně napsat reportáž?

6 tipů, jak napsat reportáž.Vtáhněte čtenáře do děje!

  1. Text logicky čleňte. A to nejen u reportáže.
  2. Nezapomeňte na důležité informace. Co?
  3. V reportáži používejte přímé řeči.
  4. Přemýšlejte při volbě jazykových prostředků
  5. V reportáži miřte na všechny čtenářovy smysly.
  6. Nebojte se být subjektivní
Jak dlouhý má být článek? Krátké články

Musíte psát tak, jako by na tom závisel váš život. Zajímavé příběhy, vyhraněné komentáře, neintuitivní myšlenky, úžasné postavy. A samozřejmě obsah, který čtenář nenajde nikde jinde. Krátké články (do 500 slov) mají nevýhodu ve vyhledávačích, takže musí být o to lepší.

Co je to pahýl?

Pahýl je neúplně vyvinutý nebo po předešlém zranění zahojený či nezahojený zbytek některé části organismu. U živočichů např. ruky, nohy, prstu, ocasu, bičíku atd. Vzniká, je-li část organismu odňata (amputována, useknuta, uříznuta), případně se nevyvinula dostatečně. Když to vezmeme v úvahu, co to je komentář? Komentář (z lat. commentarius – deník, záznam) je informace o textu literárního díla a o textologově práci. Obsahuje vysvětlivky, jejichž úkolem je objasnit souvislosti, narážky, historické okolnosti, vztahy a jiné nejasnosti.

Tak kdo vymyslel fejeton?

Za zakladatele fejetonu je považován Julien Louis Geoffroy, který od roku 1800 v pařížském listě Journal des Débats (Deník debat) otiskoval své divadelní referáty na spodní části stránky. Také, jak napsat titulky do filmu? V neposlední řadě disponuje bohatým slovníkem, který obsahuje i správné skloňování a časování jednotlivých slov. Zde zmíníme jenom několik nejdůležitějších zásad. Titulky jsou celými větami. Začínají proto velkým písmenem, obsahují čárky a končí tečkou nebo otazníkem a velmi málokdy vykřičníkem.

Kde najdeme perex?

Co znamená PEREX článku? Perex článku je krátký úvod článku, který bývá v rozmezí 2 až 5 vět. Představte si výpis článků na nějakém blogu. Každý článek má svůj titulek, případně podtitulek a pod ním je krátký text, který je většinou zakončen třemi tečkami. Jak napsat článek na web? Při psaní článku, je dobré držet se několika zásad:

  1. Rozmyslete si, o čem chcete psát.
  2. Dříve, než začnete psát, proveďte nejprve analýzu klíčových slov.
  3. Při psaní využívejte získaná klíčová slova.
  4. Pište stručně, zvýrazňujte podstatné
  5. Pište pro svoje čtenáře, pište pro web.
  6. Vyhněte se přílišným detailům.

A další otázka, co napsat do časopisu?

Snažte se čtenářům vše ukazovat, ne jim o tom pouze vyprávět. U tohoto typu článku máte šanci čtenářům popsat vše, o čem chcete psát. Popište nějaké prostředí nebo osobu tak, aby si je čtenáři dokázali představit.

By Petuu Aylsworth

Jak se rozloučit v emailu? :: Jak napsat dobrý Perex?
Užitečné odkazy