Domovská stránka > J > Jak Se Používá Total Commander?

Jak se používá Total Commander?

Zpravidla je to jednoduché: po otevření staženého souboru v rámci Total Commanderu se automaticky zobrazí nabídka k jeho instalaci. Stačí ji odsouhlasit a máte hotovo. V ojedinělých případech, pokud autor doplňku nezahrne do souboru informace k automatické instalaci, je nutné provést instalaci manuálně.

Přečtěte si více

Jak porovnat dva adresáře?

Porovnání začněte v programu příkazem »Soubor | Otevřít«. V rozevíracích polích »Vlevo« a »Vpravo« nyní přímo nebo přilehlými tlačítky »Procházet…« určete složky nebo soubory, které chcete porovnat. V poli »Filtr« můžete výběr souborů ve složkách ještě dále omezit. Co umí Total Commander? Total Commander nabízí rychlé dělení či sjednocování souborů, jejích hromadné přejmenování, zobrazení náhledů bitmapových obrázků, vkládání záložek pro jednotlivá okna, pokročilé vyhledávání v souborech pomocí regulárních výrazů či simultánní prací ve více adresářích najednou.

Co to je http?

HTTP (Hypertext Transfer Protocol) je internetový protokol určený pro komunikaci s WWW servery. Slouží pro přenos hypertextových dokumentů ve formátu HTML, XML, i jiných typů souborů. Používá obvykle port TCP/80, verze 1.1 protokolu je definována v RFC 2616. Co je FTP download? FTP (File transport protocol) - Protokol používaný pro přenos souborů vaší prezentace na diskový prostor u poskytovatele hostingových služeb, ze kterého budou vaše stránky prezentovány. FTP prostor - diskový prostor vyhrazený na serveru pro vaši prezentaci.

Jak komprimovat soubory v Total Commander?

Stačí, pokud soubor(y) k zabalení označíte klávesou Insert a potom stisknete klávesovou zkratku ALT + F5. Zobrazí se okno, kde si můžete nastavit metody a způsob komprimace. Naopak při rozbalení archivu stačí soubor označit a stisknout klávesovou zkratku ALT + F9. Jak v Total Commanderu přejmenovat soubory? Kliknu na soubor pravou myší a pak na přejmenovat.

Co to je souborový manažer?

Správce souborů je program pro manipulaci se soubory a adresáři (složkami). Někdy se používají termíny manažer souborů, souborový manažer nebo file manager. Jak funguje HTTP? HTTP také říká bezstavový protokol, protože funguje na principu dotaz → odpověď. Například kliknete na nějaký odkaz a váš prohlížeč zašle pomocí HTTP protokolu požadavek s příslušnou adresou na odpovídající server. Zároveň s tím pošle i tzv. HTTP hlavičku.

Jaký port používá protokol HTTP?

HTTP protokol používá implicitně port 80 a HTTPS port 443, avšak pokud použijeme tento URL zápis: http://www.priklad.com:8000/pokusnastranka, pokusí se webový prohlížeč kontaktovat HTTP server priklad.com na portu 8000.

By Ivanna

Jak zjistit Osvc? :: Jak se dostanu na FTP?
Užitečné odkazy