Domovská stránka > C > Co To Je Kodek?

Co to je kodek?

Kodek - tento termín je kombinací slov kódování a dekódování. Jedná se o počítačový program, který pomocí komprese zmenšuje velký filmový soubor nebo převádí soubory mezi analogovým a digitálním zvukem. S tímto slovem, se můžete také často setkat, když mluvíte o zvukových kodecích nebo videokodecích.

Přečtěte si více

Jak zjistit kvalitu videa?

MovieScanner je nástroj, který analyzuje libovolný video soubor a podá informace ohledně rozlišení, zvukových stop, velikosti, souborovém formátu, audio / video dekodérech, audio kanálech, jazyku, vložených titulků nebo dokáže zjistit, zda se jedná například o video v širokoúhlém podání. Může se také zeptat, jak změnit kodeky u videa? Stáhni a nainstaluj si FormatFactory - http://www.pcfreetime.com/ (například) a koukni se na to . avi - případně překonvertuj (změň kodek na takový, který tvůj přehrávač zná). Problém ale může být i třeba v nevhodném rozlišení či fps (to vše to FF ukáže).

Pokud jde o to, co je kodek h264?

H.264, zvaný také MPEG-4 AVC (Advanced Video Coding) nebo MPEG-4 část 10 je formát kódování videa, součást sady standardů MPEG-4. Finální podoba byla vytvořena v roce 2003. Od května 2003 do listopadu 2007 prošel standard 8 úpravami. Co je to DVB T2 HEVC? HEVC (neboli H. 265) je nejnovější kompresní formát videa používaný pro kompresi obrazového signálu televizním vysílání DVB-T2.

Podle toho, jak přehrát hevc?

HEVC/H.

265 si poradí i bezplatný přehrávač VLC. Oblíbený open source si s formátem poradí zcela zdarma a spousta uživatelů ho už tak dávno využívá. Stáhnout VLC můžete z oficiálních stránek.
Co je to datovy tok? Datový tok (bit rate) je množství digitálních dat přenesené za určitou časovou jednotku. Počítá se většinou v Megabitech za sekundu (Mbit/s). Obecně lze říci, že čím vyšší hodnota, tím kvalitnější digitální video je.

Lidé se také ptají, co je aptx kodek?

Kodek aptX je využíván některými chytrými telefony se systémem Android a poskytuje nižší poměr komprese a vyšší kvalitu zvuku než kodek SBC. Kodek LDAC je technologie kódování zvuku vyvinutá společností Sony, která umožňuje přenos obsahu se zvukem ve vysokém rozlišení i přes připojení BLUETOOTH. Co jsou videa? 1 Video Co je to video Video je technologie, která zaznamenává a přehrává sérii po sobě jdoucích obrázků. K přenosu videa se používají elektrické signály. Elektrické signály v sobě zapouzdřují složku RGB. K těmto signálům patří i zvukový doprovod, který může být jednokanálový nebo vícekanálový.

Také, proč vznikl divx?

DivX je kompresní video kodek, jehož hlavní ideou je zmenšit velikost filmového souboru při zachování co nejvyšší kvality, aby ho bylo možné uložit na klasické CD. Tato myšlenka se vine historií tohoto kodeku jako červená nit o jeho úplných začátků.

By Royo Hibley

Jak nainstalovat aplikaci na Android do PC? :: Jak přidat kodek?
Užitečné odkazy