Domovská stránka > C > Co Je Aptx Kodek?

Co je aptX kodek?

Kodek aptX je využíván některými chytrými telefony se systémem Android a poskytuje nižší poměr komprese a vyšší kvalitu zvuku než kodek SBC. Kodek LDAC je technologie kódování zvuku vyvinutá společností Sony, která umožňuje přenos obsahu se zvukem ve vysokém rozlišení i přes připojení BLUETOOTH.

Přečtěte si více

Jak přidat kodek?

Kodeky automaticky nainstalována.

  1. Spusťte program Windows Media Player jak je popsáno výše a potom klepněte na tlačítko Nástroje na panelu nabídek.
  2. klepněte na tlačítko Možnosti.
  3. na kartě Přehrávač vyberte jednou denně nebo jednou týdněv rámci funkce Automatické aktualizace.
  4. klepněte na tlačítko OK.
Jaké kodeky pro Windows 10? Díky kodekům budete moci pouštět videa a hudbu v různých formátech. Kodeky jsou určeny pro Windows Media Player a obsahují podporu 20 zemí, přičemž zahrnují i českou podporu.

Co je kodek H 265?

265 nebo MPEG-H část 2) je standard formátu kódování videa schválený v roce 2013. Je součástí sady standardů MPEG-H. Formát H. 265 snižuje datový tok (deklarováno na polovinu) při zachování porovnatelné obrazové kvality v porovnání se svým předchůdcem H. Jak změnit datum pořízení videa? Jakýmkoliv nástrojem pro správu souborů pod Win. Např TotalCommander. Pod Win změníš potřebné datum vybraného videa/souboru. Ve filesystému jsou 3 datumy (vytvoření/modifikace/poslední přístup).

Jak zjistit metadata?

Kontrola dostupnosti EXIF dat nemůže být jednodušší. Jednou z možností je stáhnout fotografii, kliknout na ni pravým tlačítkem myši a otevřít „Vlastnosti“. V záložce „Podrobnosti“ budou všechna stávající metadata. Jak zjistit místo pořízení fotografie? Můžete vyhledávat i pomocí fotografií umístěných na internetu – do vyhledávače místo snímku umístíte URL adresu, kde se fotografie nachází. Ještě snadněji to jde tak, že v prohlížeči Chrome kliknete pravým tlačítkem myši na zobrazenou fotografii a z nabídky vyberete »Vyhledat obrázek pomocí vyhledávače Google«.

Co je to zvuková stopa?

Zvuková stopa je zaznamenána pouze pomocí barviva bez použití kovového stříbra a nachází se na filmovém pásu ve stejném místě jako předchozí optické stopy: mezi perforačními otvory a obrazovým políčkem (viz obr. 54). Všechny tři právě popsané druhy optického záznamu zvuku jsou na filmovém pásu uloženy na stejném místě. Jak přehrát HEVC? Chcete-li přehrávat videa HEVC (H. 265) ve VLC, stačí nainstalovat VLC a otevřít je – hotovo. Pro vestavěnou podporu budete potřebovat kodeky. Ty nejsou součástí nejnovějších verzí Windows 10, ale musí být nainstalovány z obchodu Microsoft Store.

Proč vznikl DivX?

DivX je kompresní video kodek, jehož hlavní ideou je zmenšit velikost filmového souboru při zachování co nejvyšší kvality, aby ho bylo možné uložit na klasické CD. Tato myšlenka se vine historií tohoto kodeku jako červená nit o jeho úplných začátků.

By Grannia Kubota

Jak zapnu touchpad? :: Jak přepnout klavesnici na mobilu?
Užitečné odkazy