Domovská stránka > J > Jak Zazipovat Soubor 7-Zip?

Jak Zazipovat soubor 7-ZIP?

Na souboru (případně složce), který se má komprimovat („zazipovat“), klikněte pravým tlačítkem myši, zvolte 7-Zip a následně Přidat do archivu… Formát archivu nastavte na zip. Formát ZIP používáme proto, že jej otevře téměř každý, aniž by si musel instalovat nějaký další software.

Přečtěte si více

Jak zmenšit velikost souborů v Excelu?

Pro většinu účelů je ale binární formát dostatečný a ukládá se do menšího souboru.

  1. Přejděte na Soubor >možnosti > Uložit.
  2. V části Save workbooks(Uložit sešity) vyberte v seznamu Save files in this format (Uložit soubory v tomto formátu) Excel Binary Workbook (Binární sešit).
Jak Zazipovat soubor ve Windows 10? Klikněte pravým tlačítkem na soubor, který chcete zazipovat, a pak vyberte Odeslat > Komprimovaná složka (metoda ZIP). Otevřete Průzkumník souborů a najděte komprimovanou složku. Pokud chcete rozzipovat celou složku, klikněte na ni pravým tlačítkem, vyberte Extrahovat vše a pak postupujte podle pokynů.

Jak zmenšit velikost souboru ZIP?

Soubory lze komprimovat i pomocí vestavěného nástroje přímo ve Windows. Stačí kliknout pravým tlačítkem myši na soubor, zvolit „Odeslat“ a následně vybrat možnost „Komprimovaná složka (Metoda ZIP)“. Jak zmenšit velikost souboru PDF? Možnost zmenšení velikosti souboru jedním kliknutím

  1. Otevřete dokument PDF v aplikaci Acrobat DC.
  2. Zvolte možnost Soubor > Zmenšit velikost souboru nebo Komprimovat PDF. Poznámka:
  3. Vyberte umístění pro uložení souboru a klikněte na možnost Uložit. Aplikace Acrobat DC zobrazí zprávu o úspěšném zmenšení velikosti PDF.

Jak Zaheslovat archiv 7-Zip?

Pokud chcete v programu 7-zip zašifrovat soubory v archivu, pak v dialogovém okně Přidat do archivu zadejte heslo a vyberte jako metodu šifrování AES-256. Tyto volby se nachází ve spodním pravém rohu dialogového okna. Jak odeslat ZIP soubor? Klikněte pravým tlačítkem myši prezentace a vyberte Odeslat > (ZIP) zkomprimovanou složku. Windows vytvoří nový soubor zip a zobrazí se stejným názvem jako soubor PowerPoint. Komprimovaná soubor odešlete určeného příjemce, který můžete pak rozbalte soubor tak, že na ni kliknete.

Jak stáhnout zazipovaný soubor?

Takto vypadá soubor v zipu. Abyste jej mohli otevřít, klikněte na něj v průzkumníkovi pravým tlačítkem myši a klikněte na Extrahovat vše. Vyberte cílovou složku, abyste mohli rozbalit komprimované soubory či adresář a dále klikněte na Extrahovat. Soubory se „rozbalí“ na pevný disk na požadované místo. Jak komprimovat Excel? Zde jsou kroky pro komprimaci obrázku v aplikaci Excel:

  1. Vyberte obrázek, který chcete komprimovat.
  2. Klikněte na kartu Formát nástrojů obrázku.
  3. Ve skupině Upravit klikněte na možnost „Komprimovat obrázek“.
  4. V dialogovém okně Komprimovat obrázky:
  5. Klikněte na OK.
  6. Uložte soubor.

Může se také zeptat, proč je excel tak velký?

Formátování může způsobit, že sešity aplikace Excel budou tak velké, že nebudou správně fungovat. Aplikace Excel se často zasekává nebo selhává kvůli problémům s formátováním.

By Charity Triveno

Jak Zazipovat soubor ve Winraru? :: Jak zmenšit velikost fotky v MB Iphone?
Užitečné odkazy