Domovská stránka > C > Co Je To Disketová Jednotka?

Co je to disketová jednotka?

Disketová mechanika je počítačovou komponentou, která umožňuje počítači načítat data z disket a ukládat je na ně. Nejběžnější formát je 3½", dříve se používaly i mechaniky 5¼" a 8". Existovaly také diskety rozměru 3". Pomocí disketové mechaniky je možno některé OS též nabootovat (spustit) z diskety.

Přečtěte si více

Jak funguje Disketa?

Diskety – noční můra nejen adminů

Ještě než se vrhneme na pevné disky, musíme udělat malou zastávku u optických mechanik. Ty pracují na principu laserového světla, nebo elektromagnetických vln blízkých světelnému spektru. Mezi optické mechaniky se počítají zařízení jako CD, DVD, Blu-ray nebo HD DVD.
Jak přehrát disketu? Přehrávání CD nebo DVD

Vložte do jednotky disk, který chcete přehrát. Obvykle se disk začne přehrávat automaticky. Pokud ne nebo pokud chcete přehrát už vložený disk, otevřete Windows Media Player a v knihovně přehrávače vyberte v navigačním podokně název disku.

Co je to floppy disk?

Disketa, floppy disk, pružný disk je v informatice označení pro magnetické datové médium sloužící k ukládání a přenášení elektronických dat. Její největší výhodou a důvodem velkého rozšíření byla výrobní cena jak samotných disket, tak i mechanik pro jejich čtení/zápis. Co to je FDD? Zkratka FDD může mít následující význam: Floppy disk drive (disketová mechanika) Duplex s frekvenčním dělením, telekomunikační technologie. Feature Driven Development (metodika vývoje software)

Jaká je kapacita CD?

Kapacita 12 cm disku je stejná jako u běžného disku CD-ROM, tzn. 74 minut audia ve formátu CD-DA nebo 650 MB dat. V současnosti se díky toleranci normy můžeme již setkat pouze s disky o kapacitě 700 MB (80 min), což je maximum, co norma umožňuje. Lidé se také ptají, jak funguje cd? Laserový paprsek prochází nejprve hranolem s polopropustným zrcadlem. To ho propustí jen jedním směrem, zpět již neprojde a bude odražen. Paprsek se dostává do fokusačního systému, kde je soustavou čoček zaměřen na povrch disku. Povrch disku CD je opatřen odrazivou vrstvou, která způsobí odraz laserového paprsku zpět.

Které médium nelze přepisovat?

CD-ROM - optické disky s kapacitou 650 MB, které nelze přepisovat. Princip ani formát záznamu se neliší od zvukových CD. Rychlost CD mechanik se udává v násobcích rychlosti 150KB/s. Co je to pevný disk? Pevný disk (zkratka HDD, anglicky Hard Disk Drive) je elektromechanické zařízení pro záznam a čtení adresovatelných dat, paměť o velké kapacitě a s pomalejším přístupem než operační paměť RAM. Používá se v počítačích jako sekundární a záložní paměť, ve spotřební elektronice (např.

Z jakého materiálu je CD?

CD versus DVD. U obou médií tvoří základ plast - polykarbonát -, ze kterého je placka vyrobena. Na ten se potom nanáší jednotlivé vrstvy barviva, stříbra, laku, případně lepidla. Základní rozdíl mezi CD a DVD je v tom, že CD má pouze jeden polykarbonátový disk, zatímco DVD je slepen ze dvou.

By Blatt

Co dělá CD ROM? :: Který kov se v českém filmu odstěhoval do Humpolce Používá se při výrobě CD a DVD disku?
Užitečné odkazy